Informatie

Vertonen niet-migrerende Canadese ganzen nog steeds migratiegedrag?


Ik heb gemerkt dat veel van de ganzen in mijn regio (NE VS) blijven overwinteren. Ik zie ook veel van wat ik denk (maar weet het niet zeker) dezelfde ganzen zijn die in migratiepatronen vliegen. Een ding dat me doet denken dat niet-migrerende ganzen dit doen, is dat ik groepsformaties zie vliegen in alle richtingen, niet alleen naar het zuiden in de herfst.

Weet iemand of de inwonende ganzen nog steeds graag in trekpatronen vliegen, of zijn het altijd de trekganzen die je dit ziet doen?


Het antwoord is ja, ook sedentaire ganzen gebruiken migratiepatronen (V-formaties). Wanneer ze van rustplaats naar voedselgebied gaan (of omgekeerd) hebben ganzen altijd de neiging om in formaties te vliegen. Ik spreek voor persoonlijke ervaring van inwonende en overwinterende vogels in Europa en Amerika.

Ze doen dit omdat ze energie besparen, zoals hier wordt uitgelegd: http://jeb.biologists.org/content/128//1/445.short en hier: http://www.nature.com/nature/journal/v413/n6857 /volledig/413697a0.html

De tweede studie laat ook zien dat niet alle posities in de formatie hetzelfde zijn wat betreft energieverbruik. Degene die dichter bij de voorkant van de V-vorm zit, moet vaker met de vleugel klappen.

Veel plezier


Internetcentrum voor beheer van natuurschade

Habitatmodificatie

  • Laat bomen groeien om vluchtlijnen te verstoren
  • Laat het gras hoog groeien, vermijd bemesting
  • Afschaffing van het openbaar voeren van ganzen
  • Creëer vegetatieve of stenen barrières in de buurt van water
  • zwenkgras

Uitsluiting

Beangstigend

  • Menselijke, coyote-beeltenissen
  • Vlaggen, ballonnen en Mylar®-tape
  • Op afstand bestuurbare boten of vliegtuigen
  • Lasers
  • Pyrotechniek, propaankanonnen en Long Range Acoustic Devices (LRAD)
  • Bio-akoestisch alarm en noodoproepen
  • Herdershonden

Afweermiddelen

Gifstoffen

Schieten

  • Jagen door reguliere, plunderende en ingezeten Canadese ganzenseizoenen
  • Scherpschieten met jachtgeweren, onderdrukkers, Metrobarrels en subsonische kogels

Overvallen

Andere controlemethoden


Waar kwamen al die Canadese ganzen in de stad vandaan?

Zelfs als je geen vogelaar bent, is de kans groot dat je weet hoe Canadese ganzen eruit zien. Houd van ze of haat ze, er zijn er zeker veel - in parken, op golfbanen, misschien zelfs in je achtertuin. Het is moeilijk te geloven dat er een tijd was dat deze vogels op het punt stonden te worden uitgeroeid in Noord-Amerika. Nu overspoelen ze onze stadsparken, golfbanen en akkers, verdringen onze nationale natuurreservaten en veroorzaken ze gevaren op luchthavens. Er zijn zelfs zorgen over de volksgezondheid en de waterkwaliteit van al die ganzenuitwerpselen.

Canadese ganzen zijn een inheemse soort waarvan de recente bevolkingsexplosie te danken is aan menselijke effecten op het landschap. Dus wat kan of moet er aan gedaan worden? We hebben ingecheckt bij Cornell Lab-conservatiewetenschapper Ken Rosenberg en Paul Curtis, die Cornell's 8217s Wildlife Damage Management-programma coördineert. Ze beschreven de verschillen tussen migrerende en ingezeten Canadese ganzen, de problemen die kunnen voortvloeien uit grote ganzenpopulaties en een reeks benaderingen om de problemen van de Canadese gans aan te pakken.

Hoeveel?
Volgens een rapport van de Amerikaanse Fish and Wildlife Service uit 2013 [PDF], broeden er meer dan 5 miljoen Canadese ganzen in Noord-Amerika. Maar binnen dat enorme aantal zijn twee verschillende populaties: migrerend vogels die broeden in Noord-Noord-Amerika en overwinteren in Midden- en Zuid-Noord-Amerika en inwoner vogels die het hele jaar door in en rond de steden leven. Zowel het aantal trekvogels als het aantal ingezetenen is toegenomen, maar het grootste deel van de problemen is afkomstig van de aanwezige vogels.

De meeste Canadese ganzen migreerden vroeger - die grote vees van "honkers" die elk jaar de verandering in seizoenen aangeven als ze boven hun hoofd passeren. Hoewel er nog enkele miljoenen migrerende Canadese ganzen zijn, werden ze aan het eind van de negentiende eeuw een tijdlang schaars. (Overbejaging, het verzamelen van eieren en de ontwikkeling van wetlands waren enkele van de oorzaken van de achteruitgang.) In de jaren dertig leidden pogingen om hun aantal te herstellen tot door de overheid gesponsorde vrijlatingen van inheemse "reuzen" Canadese ganzen voor de jacht. Niet lang daarna, toen de grasvelden begonnen te groeien, begonnen veel van deze inwonende ganzen te bloeien en hun assortiment uit te breiden. Hoewel ingezeten en trekkende ganzen zich in de winter kunnen vermengen, behouden ze aparte broedgebieden en kruisen ze doorgaans niet.

Nu, zelfs met een jachtdruk van 3,2 miljoen ganzen per jaar in Noord-Amerika, blijft de lokale bevolking groeien. Deze jachtgetallen combineren trekvogels en ingezeten vogels - het is vaak moeilijk om ze te scheiden op hun overwinteringsgebied. Maar de meeste biologen zijn van mening dat er veel te veel ganzen zijn - meer dan in stedelijke voorstedelijke gebieden kan worden volgehouden.

Weinig beperkingen op de bevolking

Inwonende Canadese ganzen hebben zich goed aangepast aan het leven in de buurt van mensen, met weinig significante beperkingen op hun aantal. Inwonende ganzen in steden en buitenwijken zijn veilig voor de meeste roofdieren, veel mensen voeren ze graag en ze zijn minder kwetsbaar voor de jacht omdat ze de neiging hebben om in bewoonde gebieden te leven waar vaak vuurwapenbeperkingen gelden. Daarentegen worden migrerende Canadese ganzenpopulaties in toom gehouden door migratiesterfte, predatie, late winterstormen en jacht. Ingezeten ganzen beginnen op jongere leeftijd te nestelen en produceren grotere legsels dan trekganzen. Het is geen wonder dat hun aantal zo snel stijgt.

Als gevolg hiervan zijn het de inwonende vogels die doorgaans schade aan gewassen veroorzaken en klachten van openbare overlast veroorzaken - waarvan de Amerikaanse Fish and Wildlife Service zegt dat ze een recordhoogte hebben bereikt en elk jaar toenemen.

Conflicten met mensen

Canadese ganzen zijn een van de weinige vogelsoorten die gras kunnen verteren, dus ze doen het goed op de grote grasvelden in parken, achtertuinen, golfbanen, akkers en luchthavens. Inheemse ganzen hebben ook de meeste inheemse wetlands in het oosten overspoeld, waaronder de National Wildlife Refuges die zijn gecreëerd om de trekkende populaties te beschermen, evenals de diversiteit van andere inheemse wetlandsoorten. De veiligheid van de luchtvaart is ook een punt van zorg. De Federal Aviation Administration (FAA) schat dat er elk jaar in het hele land 240 botsingen tussen ganzen en vliegtuigen zijn, hoewel sommige hiervan (zoals de zwerm die in 2009 berucht was dat vlucht 1549 van US Airways in de Hudson River neerstortte) kunnen worden herleid tot trekvogels .

Er zijn ook zorgen over de volksgezondheid, omdat ganzenuitwerpselen in water dat wordt gebruikt om te zwemmen of te drinken hoge aantallen colibacteriën kunnen bevatten. De agressieve territorialiteit van de vogels tijdens het broedseizoen kan leiden tot menselijke bedreigingen of aanvallen. Uitwerpselen en overbegrazing kunnen materiële schade veroorzaken, waaronder erosie en verminderde waterkwaliteit in vijvers.

Wat gedaan kan worden?

Canadese ganzen zijn een beschermde soort onder de Migratory Bird Treaty Act. Deze bescherming geldt voor zowel ingezeten als trekkende ganzen. Noch individuen, noch overheidsinstanties mogen dodelijke bestrijdingspogingen ondernemen zonder de juiste federale, staats- en (indien nodig) lokale vergunningen. Uitzoeken welke regels en voorschriften van toepassing zijn, is de eerste stap, die u kunt bereiken door contact op te nemen met de Amerikaanse Fish and Wildlife Service (of Environment Canada) en het natuuragentschap van uw staat.

Experts waarschuwen dat geen enkele managementtechniek effectief zal zijn in het afschrikken van Canadese ganzen, en het is van vitaal belang om buy-in van de gemeenschap te krijgen voor welke technieken dan ook worden overwogen. De meest gebruikte technieken omvatten het voorkomen van openbare voeding, het veranderen van het leefgebied om de aantrekkelijkheid voor ganzen te verminderen, ontgroening om ganzen weg te jagen, het gebruik van chemische insectenwerende middelen, het belemmeren van de voortplanting en het dodelijk verwijderen van de ganzen (zie voor meer informatie onze lijst met bronnen aan het einde van dit bericht) .

Canadese ganzen op The Mall in Washington D.C. Foto door Sujit Mahapatra via Birdshare.

De positie van Cornell Lab's 8217

De focus van het Cornell Lab of Ornithology ligt op het behoud en behoud van gezonde populaties van inheemse wilde vogels. Waar dit gerechtvaardigd is vanwege gezondheids- of milieuoverwegingen, ondersteunen we humane inspanningen om de overbevolking van Canadese ganzen te verminderen. Omdat dit probleem zo wijdverbreid is, is de enige effectieve optie vaak het gebruik van humane dodelijke methoden, zoals het onderdrukken van reproductie of het verwijderen van individuen. Ganzen hebben een lange levensduur (sommige leven meer dan 30 jaar) en in voorstedelijke gebieden die gesloten zijn voor de jacht, is het verwijderen van volwassen dieren in de broedleeftijd een van de weinige effectieve manieren om de bevolkingsgroei te verminderen.

Dat gezegd hebbende, weten we uit de eerste hand hoe gehecht sommige mensen kunnen raken aan individuele vogels of koppels in hun buurt. Niet alle gemeenschappen kunnen ervoor kiezen om de ganzenpopulatie te verminderen. Maar conflicten zullen alleen maar toenemen als er geen maatregelen worden genomen om de op hol geslagen groei van deze vogels te beteugelen.

Er zijn uitstekende bronnen om u te helpen meer te weten te komen over opties voor het beheren van Canadese ganzen, waaronder:

  • Canadese ganzen beheren in stedelijke omgevingen: een technische gids Cornell Cooperative Extension [PDF] – USDA Wildlife Services – New York State Department of Environmental Conservation (veel staten hebben hun eigen vergelijkbare bronnen geproduceerd) – Milieu Canada
  • De Humane Society of the United States biedt bronnen, waaronder een gids voor Canadese ganzen [PDF] en Leven met wilde buren in stedelijke en voorstedelijke gemeenschappen: een gids voor lokale leiders

(Dit bericht is op 24 september 2013 bewerkt om het standpunt van Cornell Lab over hinderlijke Canadese ganzen te verduidelijken.)


Lijst met dieren die migreren

Migreert tussen Alaska en Nieuw-Zeeland

De rosse grutto is een langbenige waadvogel die op het eerste gezicht onopvallend lijkt (afgezien misschien van de lange lengte van zijn snavel).

Uiterlijk kan bedrieglijk zijn. De migratie van de rosse grutto is een van de meest verbazingwekkende van alle dieren.

De vogel brengt de zomer door in zijn arctische broedgebieden. Met het naderen van de winter trekt de vogel naar het zuiden, waarbij sommige individuen pas stoppen bij hun aankomst in Nieuw-Zeeland of Australië!

De totale afstand die een rosse grutto aflegt die van zijn broedgebied naar zijn voedselgebied migreert, kan meer dan 12.070 km bedragen.

Nog indrukwekkender is de tijd die de vogel nodig heeft om deze enorme afstand af te leggen die één persoon de reis van Alaska naar Nieuw-Zeeland in slechts 11 dagen maakte!

De rosse grutto heeft niet alleen het record voor de langst bekende non-stop vlucht door een vogel, maar ook voor de langste reis zonder te stoppen om een ​​dier te voeren.


Omgaan met Canadese ganzen: strategieën voor conflictbeheersing en schadepreventie

Inwoners van Ohio zijn vrij bekend met de kenmerkende "toeterende" stemmen van bovenaf terwijl een zwerm Canadese ganzen in v-formatie overvliegt. Voor sommigen zijn Canadese ganzen een van de mooiere visuele bezienswaardigheden van de natuur, terwijl vijverbezitters, golfclubmanagers en medewerkers van parkdistricten ze vaak als problematisch beschouwen. Vóór de jaren zestig waren Canadese ganzen alleen aanwezig in Ohio tijdens de lente- en herfstmigratie, en ze nestelden zelden. Een succesvolle herintroductie van een over het algemeen niet-migrerende race heeft het voor Canadese ganzen mogelijk gemaakt om op veel waterlichamen in alle 88 Ohio-provincies te nestelen. Deze explosie in overvloed aan ganzen heeft geleid tot de onvermijdelijke conflicten die kunnen optreden wanneer een diersoort dramatisch in aantal toeneemt. Kennis van hun biologie en de verschillende strategieën om bezoek en schade te voorkomen, kunnen echter een basis vormen voor een beheersplan voor ganzen dat conflicten en de problemen die door die conflicten worden veroorzaakt, tot een minimum beperkt.

Volwassen Canadese gans. Foto met dank aan Ronald Laubenstein/USFWS.

Potentiële conflicten

Met Canadese ganzen kunnen verschillende landeigenaarsconflicten optreden, waarbij de ernst ervan vaak verband houdt met het aantal betrokken ganzen. Hieronder vindt u een lijst met conflicten die zijn gerangschikt in volgorde van belangrijkheid op basis van de frequentie van de telefoontjes die door het personeel van het toestel worden ontvangen. Grote congregaties van de vogels kunnen echter gelijktijdige conflicten veroorzaken.

Ophoping van ontlasting

Canadese ganzen storten uitwerpselen overal waar de drang hen treft. Vaak zijn dit gebieden die veel door mensen worden gebruikt, zoals zwemstranden, parken, golfbanen, sportvelden, grasvelden, dokken en zelfs patio's. Accumulaties kunnen niveaus bereiken die het menselijk gebruik van deze gebieden, waarvan de meeste recreatief belangrijk zijn, verminderen.

Verslechterde waterkwaliteit

Grote opeenhopingen van uitwerpselen in de buurt van water kunnen de waterkwaliteit verslechteren, omdat regen het materiaal in het water spoelt. De uitwerpselen van ganzen bevatten veel fosfor en stikstof, voedingsstoffen die in overmaat kunnen zorgen voor overlast van algen en waterplanten in vijvers en meren. Een teveel aan algen en ondergedompelde planten kan 's nachts leiden tot zuurstofgebrek door de ademhaling van de plant en kan leiden tot vissterfte.

Bovendien kan ganzenuitwerpselen een verscheidenheid aan ziekteverwekkers bevatten, zoals: Giardia en Coliform bacteriën, die bij mensen ziekten kunnen veroorzaken. Grote aantallen ganzen kunnen de concentraties van deze ziekteverwekkers in vijver- en meerwater verhogen, en accidentele inname van dergelijk water kan ziekte veroorzaken.

Eigendoms schade

Ganzen eten gemakkelijk graszoden, waardoor de grasmat soms wordt teruggebracht tot kale aarde. Dit kan erosieproblemen veroorzaken. Ook kan er schade ontstaan ​​aan de tuin. Reparatie en vervanging van grassen en sierbeplanting kan duur zijn.

Mensen aanvallen

Volwassen ganzen met kuikens of eieren in een nest zijn erg defensief en zullen mensen die te dichtbij komen bijten of slaan. Bijzonder kwetsbaar voor aanvallen zijn kleine kinderen.

Auto-botsingen

Veel gemeenten meldden een toename van auto-aanrijdingen naarmate de ganzenpopulatie toenam. De vogels lopen vaak tussen vijvers, voederplaatsen, enz., waardoor wegen moeten worden overgestoken. Hun grote omvang kan schade aan een voertuig veroorzaken wanneer ze worden geraakt.

Landbouwschade

Canadese ganzen hebben meer dan enige andere watervogelsoort geprofiteerd van de landbouw. Schade wordt veroorzaakt door begrazing van planten en door opkomende zaailingen te vertrappen. Vrijwel alle landbouwgraangewassen kunnen worden gegeten.

Geschiedenis en huidige populaties

Als we kijken naar de aantallen waarin Canadese ganzen tegenwoordig voorkomen, is het verrassend om te horen dat er ooit een tijd was dat er weinig tot geen Canadese ganzen in Ohio nestelden. In de negentiende eeuw leidde een combinatie van jachtdruk op overwinteringsgebieden en migratieroutes, onbeperkte eieroogst en drooglegging van wetlands voor gewasproductie tot een ernstige achteruitgang van hun populaties. Zelfs vóór deze achteruitgang werden ganzen als een ongewone soort beschouwd en hun populaties in Ohio waren lang niet wat ze nu zijn. Tegen het begin van de twintigste eeuw realiseerden natuurbeheerders in het hele land zich dat er iets moest worden gedaan om de afnemende ganzenpopulaties te helpen.

Het herstel van Canadese ganzen in Ohio begon in 1956 toen de Ohio Division of Wildlife een herintroductieprogramma startte. Tien broedparen Canadese ganzen werden geïntroduceerd in elk van de drie wetlands die eigendom zijn van de staat. Samen met een toename van de federale en staatsbescherming en het adaptieve karakter van de Canadese gans, herstelden de populaties dramatisch. Nieuwe natuurreservaten werden gecreëerd langs migratieroutes, federale en staatswetten werden uitgevaardigd om trekvogels te beschermen en de oogst te beperken, en de ganzen zelf pasten zich snel aan het landschap van Ohio aan. In 1979 nestelden Canadese ganzen met succes in de helft van de provincies van Ohio. Tegenwoordig zijn ze te vinden in alle 88 provincies. Het is duidelijk dat de gezamenlijke inspanningen van natuurbeheerders in het hele land enorm succesvol waren. Populaties van Canadese ganzen in Ohio worden momenteel geschat op ongeveer 100.000 individuen.

Biologie

Canadese ganzen met gansjes. Foto met dank aan Chris Evans, River to River CWMA, Bugwood.org.

Er zijn ongeveer 12 verschillende rassen of ondersoorten van Canadese ganzen, die verschillen in grootte en kleur. Over het algemeen is de Canadese gans gemakkelijk te herkennen aan zijn grote grijze lichaam, lange zwarte nek en zwarte kop met een contrasterende witte kinband. In Ohio zijn er verschillende rassen die in het vroege voorjaar en de late herfst door de staat trekken, maar de gigantische Canadese gans is het ras dat gewoonlijk nestelt en broedt in Ohio. Trouw aan zijn naam, is de gigantische Canadese gans de grootste van alle rassen die een volwassen volwassene gemiddeld 11-13 pond weegt. Deze lokale ganzen worden vaak "inwonende ganzen" genoemd en hebben beperkte tot geen migratiepatronen. Deze inwonende ganzenpopulaties zijn grotendeels verantwoordelijk voor de conflicten en problemen die tegenwoordig met ganzen samenhangen.

Dus waarom zijn ze zo'n probleem? Canadese ganzen hebben twee belangrijke habitatvereisten. De eerste is een permanente hoeveelheid zoet water om op te landen, te rusten, te ontsnappen en om voldoende nestdekking in de buurt te hebben. De tweede is een open gebied waar ze kunnen landen, een goed zicht hebben op hun omgeving en waar een overvloed aan weelderige, groene vegetatie is om te eten. Het landschap van Ohio is in de loop der jaren veranderd, omdat het landgebruik en de ontwikkeling veel open ruimte hebben gecreëerd met goed onderhouden gazons bezaaid met vijvers of meren. Het is in wezen een ideale habitat voor ganzen. De zeer flexibele Canadese gans zal snel elk gebied koloniseren met een combinatie van permanent water en open, groene vegetatie, waaronder golfbanen, stadsparken, woningbouwprojecten en campussen met bedrijfskantoren.

Elk jaar zijn Canadese ganzen een van de eerste soorten watervogels die aan hun broedseizoen beginnen. Ze kiezen partners en vestigen nestgebieden van eind februari tot begin maart. Dit is een belangrijk tijdsbestek, omdat veel strategieën om ganzenproblemen te verlichten het best kunnen worden gebruikt voordat ganzen bouwen een nest. Nesten gemiddeld vijf tot zes eieren, die worden gelegd van half maart tot half april. Het vrouwtje begint met het uitbroeden van de eieren zodra ze allemaal zijn gelegd. Gedurende deze tijd is het de taak van het mannetje om het nest en het vrouwtje te verdedigen tegen bedreigingen. Canadese ganzen zijn erg beschermend voor hun nesten, en het is op dit moment dat ze het meest agressief zijn.

De jonge kuikens zullen 10 weken oud zijn voordat ze kunnen vliegen. Tijdens deze vliegloze periode kan veel schade optreden omdat mannetjes en vrouwtjes bij hun kuikens blijven die niet in staat zijn om naar andere voedselbronnen te vliegen. Bovendien, wanneer de kuikens half volgroeid zijn, ondergaan de volwassenen een rui waarbij ze al hun slagpennen verliezen gedurende een periode van ongeveer drie weken. Dit gebeurt meestal rond eind juni en is een andere periode waarin grote schade kan optreden.

Het volgende jaar begint de voortplantingscyclus opnieuw, aangezien Canadese ganzen erom bekend staan ​​dat ze jaar na jaar terugkeren naar dezelfde broedplaats. In stedelijke en voorstedelijke gebieden waar ganzen een groot probleem kunnen vormen, zijn er weinig tot geen natuurlijke vijanden. Sommige beheerstrategieën, zoals jagen, zijn ook beperkt of beperkt. Dit, in combinatie met de vrij lange levensduur van de Canadese gans (tot 20 jaar), vergroot de problemen die ze kunnen veroorzaken en vergroot de uitdaging om conflicten te verminderen.

Trekvogelwet

Voorafgaand aan elke discussie over strategieën om conflicten met en schade veroorzaakt door Canadese ganzen tot een minimum te beperken, is het relevant om de Federal Migratory Bird Treaty Act met betrekking tot dit onderwerp te herzien. Alle trekvogels, inclusief Canadese ganzen, worden beschermd door deze wet en de wet van Ohio. De federale wet werd in 1918 uitgevaardigd als reactie op de afnemende populaties trekvogels, als gevolg van het onbeperkt oogsten van eieren, ongereguleerde marktjagen en het verzamelen van veren. Om de wet samen te vatten: het is voor elke persoon, instantie of organisatie onwettig om een ​​vogel, nest of ei buiten de federaal goedgekeurde jachtseizoenen of zonder vergunning te achtervolgen, te jagen, te schieten, te verwonden, te doden of te vangen. In juni 1999 heeft de U.S. Fish and Wildlife Service (die de wet beheert) beslist om de staten de bevoegdheid te geven om een ​​speciale Canadese ganzenvergunning af te geven die bedoeld is om hinderlijke ganzenpopulaties te helpen beheersen. In Ohio beheert de Division of Wildlife het speciale vergunningsprogramma. Iedereen die een dergelijke vergunning wil verkrijgen, dient contact op te nemen met de plaatselijke Wildlife Officer voor instructies.

Conflictbeheersing en schadepreventie

Een aantal strategieën is met succes gebruikt om conflicten tussen mens en Canadese gans tot een minimum te beperken en kan worden onderverdeeld in de volgende categorieën: menselijke activiteiten, manipulatie van leefgebieden, intimidatietechnieken, lokmiddelen voor roofdieren, speciale vergunningen en verwijdering van gedomesticeerde watervogels. De grootste kans op succes wordt over het algemeen gerealiseerd door verschillende strategieën tegelijkertijd te gebruiken en het gebruik van verschillende strategieën te roteren. Het vertrouwen op slechts één strategie kan op korte termijn succes opleveren, maar levert zelden langdurige preventie van schade en conflicten op. Twee aanvullende instrumenten die belangrijk zijn bij het oplossen van conflicten zijn volharding en toewijding. De meeste strategieën vereisen consistente, repetitieve actie en langdurige toewijding om succes te behalen. De sleutel bij het ontwikkelen van een plan is om het getroffen pand minder aantrekkelijk te maken voor Canadese ganzen en ze direct bij aankomst weg te jagen.

Menselijke activiteiten

Voeden

Wanneer mensen Canadese ganzen voeren, is dit een belangrijke oorzaak van conflicten tussen mensen en Canadese ganzen in parken en woonwijken. Canadese ganzen passen zich, net als veel andere diersoorten, snel aan hand-outs aan en zijn zeer terughoudend om gebieden te verlaten waar regelmatig voedsel wordt verstrekt. Het voeren van mensenvoedsel voor ganzen, zoals brood, popcorn of gepelde maïs, levert geen uitgebalanceerd dieet op en is het equivalent van het voeren van junkfood. Bovendien zullen ganzen die worden gevoerd uiteindelijk hun angst voor mensen verliezen, wat kan leiden tot nesten in de buurt van menselijke woningen. Dit kan op zijn beurt leiden tot meer agressie tijdens het broedseizoen. Het stopzetten van eventuele voeding is cruciaal om conflicten en schade te verminderen. Het opstellen en handhaven van verordeningen over het niet voeren van voedsel wordt ten zeerste aanbevolen.

Jacht

Jagers toestaan ​​Canadese ganzen te oogsten, is waarschijnlijk de beste strategie om conflicten met ganzen te verminderen of zelfs te elimineren. Ganzen die worden beschoten, worden erg op hun hoede voor de plaats waar de gebeurtenis plaatsvond. Jagen vergroot het succes van vervolgens gebruikte ontgroeningsstrategieën die ook ganzenbezoek ontmoedigen.

Jagen is een gereguleerde activiteit en mag alleen plaatsvinden tijdens het federaal goedgekeurde jachtseizoen op ganzen. Het jagen op ganzen vereist dat de jager naast een staatsjachtvergunning zowel een federale als een staatswatervogelstempel heeft. Jagen in de buurt van bevolkingscentra is niet altijd mogelijk, dus het is verstandig om de stads- en dorpsregels te raadplegen.

In Ohio zijn er twee seizoenen voor de jacht op ganzen. De eerste staat bekend als het "vroege ganzenseizoen" en vindt begin september plaats. De bedoeling van dit vroege seizoen is om de oogst te vergroten van niet-migrerende, inwonende vogels die de primaire oorzaak van conflicten zijn. Helaas zijn de meeste ganzen in september nog steeds geconcentreerd rond stedelijke centra (waar jagen vaak niet is toegestaan), omdat landbouwgronden doorgaans nog niet worden geoogst. Er wordt voorzien in een later seizoen wanneer de grote trekkende koppels uit Canada aankomen, hoewel Canadese ganzen nog steeds een aanzienlijk deel uitmaken van deze oogst aan het einde van het seizoen. De bagagelimieten zijn ruimer in het vroege ganzenseizoen dan in het late ganzenseizoen.

Habitatmanipulatie

Vegetatieve buffers

Canadese ganzen zijn grazers en zijn vooral dol op grassen in het koele seizoen die grenzen aan waterlichamen. Waterlichamen die worden omringd door grote uitgestrekte gemaaid gras in het koele seizoen tot aan de waterkant zullen op een gegeven moment worden bezocht door ganzen. Een sleutel tot het beperken van deze bezoeken is het veranderen van de kustlijnvegetatie. Ganzen houden niet van waterlichamen waar hun zichtlijn tussen het water en het aangrenzende grasveld wordt verbroken. Een goede strategie voor conflictpreventie is om de kustlijnen te laten groeien met een diversiteit aan hoge, wetlandse en terrestrische planten zoals lisdodde, zegge, biezen en grassen in het warme seizoen. Hoe breder deze zone met hoge vegetatie, hoe effectiever het is om ganzen af ​​te schrikken. Ganzen voelen zich niet op hun gemak als ze niet weten wat er aan de andere kant van de hoge kustvegetatie is, of ze nu op het water of op het gras zitten. Een goede strategie is om te streven naar een vegetatiehoogte van ten minste 24 inch en een zonebreedte van ten minste 10 voet.

Barrière hekwerk

Veel waterlichamen bevinden zich in woonwijken, bedrijfscomplexen en op golfbanen waar beheerders terughoudend zijn om hoge kustlijnvegetatie toe te staan. Het uitsluiten van ganzen uit het water is nog steeds mogelijk met het gebruik van een barrière. De meest gebruikte techniek was om het waterlichaam te omringen met een aangeleerde draad of touw ongeveer 18 inch boven de grond. Hoewel dit enig succes heeft opgeleverd, leren de ganzen uiteindelijk onder de barrière door te duiken en naar het water te gaan. Een beter ontwerp is om een ​​barrière te plaatsen met ten minste twee lijnen, één ongeveer 15 cm boven de grond en de andere 18 cm hoog. Deze barrière met twee lijnen voorkomt dat ganzen onder de hogere lijn doorduiken of over een lagere lijn stappen. Er zijn een aantal commerciële barrières aanwezig, of een innovatieve beheerder of grondeigenaar kan er zelf een bedenken. Hoewel een gaasbarrière zoals een sneeuwhek het meest effectief is, is het enigszins onooglijk en wordt daarom zelden overwogen.

Afweermiddelen

Er zijn momenteel twee soorten ganzenwerende middelen geregistreerd bij het Amerikaanse Environmental Protection Agency: methylanthranilaat (MA) en antrachinon (AQ). Beide zijn van nature voorkomende chemicaliën die bij afbraak geen gevaarlijke chemische resten achterlaten. De productetiketten geven de applicateur instructies voor het aanbrengen van deze verbindingen op het gras. MA-producten maken, wanneer ze op gras worden gespoten, het gras onverteerbaar voor ganzen. AQ-producten veroorzaken een licht maagongemak bij de vogels, waardoor de vogels het gebied vermijden waar AQ-producten werden aangetroffen. Zowel MA- als AQ-producten blijven na regen over, maar maaien vermindert wel de beschikbare hoeveelheid product. Afweermiddelen zijn vaak duur, vooral omdat het hele grasoppervlak moet worden behandeld. Anders zullen de ganzen gewoon de onbehandelde gebieden vinden. Het gebruik van insectenwerende middelen kan worden verbeterd door het gelijktijdige gebruik van andere intimidatieactiviteiten. De woorden typen ganzenwerende middelen in een internetzoekmachine zal de lezer websites bieden die de verschillende producten verkopen.

Intimidatietechnieken

De hieronder beschreven ontgroeningstechnieken zijn een effectieve manier om bezoek van ganzen af ​​te schrikken, vooral wanneer ze worden gebruikt in combinatie met de jacht. De sleutel tot succes is dat intimidatie snel moet worden gedaan nadat de ganzen zijn gearriveerd en een continu toegepaste strategie moet zijn. Een beheerder of landeigenaar kan legaal ganzen lastigvallen zoveel hij of zij wil. Intimidatie is echter niet het hele jaar door effectief en het succes zal variëren afhankelijk van het nestelen en het tijdstip van vervellen.

Het lastigvallen van broedparen van ganzen en adulten met gansjes is niet effectief. Als de eieren eenmaal in het nest zijn of als de volwassen dieren de neiging hebben om jong te worden, zijn ganzen zich niet bewust van de meeste pesttechnieken en zullen ze het nest of de kuikens krachtig verdedigen. Volwassenen met kuikens kunnen van het terrein worden gedreven en er kunnen hekken en insectenwerende middelen worden gebruikt om te voorkomen dat ze terugkeren. Een sleutel tot het wegjagen van volwassen paren is om ze weg te jagen voorafgaand aan de nestbouw, wat kan plaatsvinden van eind februari tot april in Ohio. Volwassen koppels vallen halverwege de winter uiteen, waarbij elk paar op zoek is naar een broedplaats. Laat ze geen nest bouwen en eieren leggen!

Het lastigvallen van koppels Canadese ganzen is het hele jaar door een effectieve techniek, behalve tijdens het ruiproces. Koppels die tijdens de broedperiode worden gezien, zijn onvolwassen vogels of volwassenen die niet met succes konden nestelen. Rui vindt plaats in juni en juli, en de enige manier om op dit moment met koppels om te gaan, is om ze van het getroffen terrein te verwijderen. De ganzen zullen waarschijnlijk terugkeren, tenzij er een barrière wordt opgericht om ze te voorkomen of een afweermiddel wordt toegepast om het gras onsmakelijk te maken.

Honden

De sleutel tot een succesvol intimidatieplan is het continue gebruik van de gekozen techniek. De meeste mensen hebben niet het uithoudingsvermogen of de tijd om constant ganzenparen of grote kuddes te verjagen. Elk ras van gehoorzame honden kan een effectief hulpmiddel zijn bij het wegjagen van ganzen, en ze hebben veel meer energie dan de meeste mensen om het werk te doen. Bordercollies zijn vaak het favoriete ras vanwege hun aard om dieren te hoeden. Honden vertegenwoordigen een natuurlijk roofdier waar ganzen zich niet prettig bij voelen. Ganzen houden er ook niet van om constant te worden gedreven en verplaatst, en zullen uiteindelijk het gebied verlaten. Hier zijn enkele sleutels tot het succesvol gebruiken van honden:

  • Geef de hond direct toegang tot de ganzen zodra ze aankomen.
  • Voor koppels die tolerantie vertonen, moet u de hond voortdurend toegang geven tot de kudde of op zijn minst de kudde 4-6 keer per dag lastigvallen.
  • Maak een avondwandeling in de schemering wanneer er vaak ganzen komen om de nacht door te brengen.
  • Geef regelmatig bemoedigende woorden en beloon af en toe een goed uitgevoerde taak.
Zwanen

Knobbelzwanen stoten soms Canadese ganzen af ​​vanwege hun strijdlustige houding en gebrek aan tolerantie jegens andere watervogels in de buurt. Zij zijn niet aanbevolen door veel overheidsinstanties omdat ze (1) een niet-inheemse soort zijn die kan ontsnappen en problemen kan veroorzaken met trekkende watervogels in aangrenzende openbare wateren (2) extreem agressief zijn tegenover mensen tijdens het nestelen (3) Canadese ganzen meer tolereren dan oorspronkelijk gedachte en (4) moet worden vastgemaakt (het verwijderen of binden van slagpennen) om vlucht en ontsnapping te voorkomen, wat het nodig maakt ze te voeren en open water voor hen te houden tijdens de winter. Het voederen en de aanwezigheid van open water zal in de winter Canadese ganzen aantrekken, een tijd waarin knobbelzwanen het minst agressief zijn.

Lawaaimakers

Plotselinge, onverwachte, harde geluiden schrikken ganzen af ​​en zorgen er vaak voor dat ze verder gaan. Ze werken het meest effectief wanneer ganzen voor het eerst verschijnen en in combinatie met andere strategieën. Ganzen zullen gewend raken aan elke geluidsmaker als deze te veel wordt gebruikt, en ze zullen het geluid uiteindelijk negeren als er geen extra dreiging wordt waargenomen. Ook werken lawaaimakers niet goed als ganzen op het nest zitten of kuikens verzorgen. Voordat u een geluidsmaker gebruikt, is het verstandig om de plaatselijke geluidsverordeningen te controleren en de bevoegde functionarissen (met name wetshandhaving) te raadplegen. Melding stelt hen in staat om eventuele vragen van buren te beantwoorden die kunnen voortvloeien uit uw activiteiten.

Er zijn drie algemene soorten lawaaimakers: gewone apparaten die in huis of op de boerderij te vinden zijn of die gemakkelijk kunnen worden gekocht, vuurwerk en noodoproepen. Voorbeelden van gewone apparaten zijn ATV's, grasmaaiers, bladblazers en luchthoorns. Het wordt aanbevolen om het gebruik van deze apparaten in de loop van de tijd af te wisselen. Als ATV's en zitmaaiers worden gebruikt, verwijder dan af en toe een luchthoorn en gebruik deze om een ​​onvoorspelbaar element aan uw gedrag toe te voegen.

Pyrotechniek is een gespecialiseerde vorm van vuurwerk en wordt vaak bangers, screamers of shell crackers genoemd. Ze worden afgevuurd met een jachtgeweer of startpistool en daarom moet de gebruiker alle voorzichtigheids- en veiligheidsaanbevelingen in acht nemen die verband houden met het gebruik van vuurwapens. Pyrotechnische apparaten moeten met respect worden behandeld en behandeld alsof het scherpe munitie is die ernstig letsel of de dood kan veroorzaken. Raadpleeg uw plaatselijke wetshandhavingsinstanties voordat u pyrotechniek gebruikt en volg hun gebruiksaanwijzingen op. Een veiligheidsbril en gehoorbescherming zijn een must! Read all the procedural information so as to use them correctly and not cause damage to the shotgun or starter’s pistol. Pyrotechnics can produce smoldering debris, so be aware of weather conditions as well as dryness of vegetation to prevent fires.

Pyrotechnics are very effective on individual pairs of geese or flocks when used soon after their arrival. When used on geese that have been present for several weeks or more, patience is the key. It may take several days to weeks of random use of pyrotechnics to convince the geese to leave and not return. As is the case with nearly all harassment techniques, pyrotechnics do not work on nesting geese or geese with goslings.

One specialized noise maker that can be effective is a propane cannon, but it is expensive and generally not practical for most residential conflicts. It has been used with success in parks, golf courses, and agricultural fields where an occasional sudden, loud noise may not be as much of an issue.

Finally, recorded goose distress calls are another form of harassment. They are virtually ineffective when used alone. Therefore, it is recommended that they be used in conjunction with another type of harassment such as a visual deterrent or predator decoy. Distress calls tend to be species specific, so only Canada goose calls will be effective. Typing goose distress calls into an Internet search engine will provide the reader with various options.

Visual Deterrents

Balloons, scarecrows, flags, and Mylar tape are forms of visual deterrents that can prevent geese from making an initial visitation. For best results, visual deterrents should be used in conjunction with other strategies, particularly with noise makers. One visual deterrent is rarely effective. Rather, 2–3 deterrents (preferably of different types) should be used per acre of field or water, and they should be regularly moved on almost a daily basis. As is the case for most conflict strategies, installing them after geese have begun nesting or are tending to goslings will not work.

Balloons should be 12–18 inches in diameter, should be of a bright color, and should have large eyespots on them. Single balloons are less effective than bundles of 2–3 balloons. Balloons should be 8–12 feet above the field or water. Scarecrows should be at least 5 feet tall, wear brightly colored clothing, have large eyes, and have a design that allows for movement of arms and legs in the wind. Flags should be located where geese can easily see them, should have dimensions of about 6–12 inches wide by 24–36 inches long, should be on a pole at least 5–6 feet tall, and should be bright in color. The most effective flags are either made of Mylar, or have a large amount of Mylar on the flag. Mylar flagging can also be used alone when 4–5, 36-inch long strips are bundled together on a 6 foot tall pole. Why this material works to deter geese is not well understood. Mylar may work due to the reflection of sunlight, the noise it makes in the wind, the movement of the material, or any combination of these factors.

Predator Decoys

Life-like predators are a special type of visual deterrent. Examples include decoy alligator heads, owls, eagles, and coyotes. By themselves, decoys generally do not work for more than a week. De keys to using any of these predator decoys successfully are to move them around daily and to make sure they are visible from all directions. A decoy that sits in the same place continually will soon lose its ability to instill fear in geese. Decoy alligator heads seem to lose their effectiveness quickly. Antidotal evidence indicates coyote decoys are very effective and are very easy to move on a daily basis. Work by The Ohio State University’s Wildlife Faculty has demonstrated coyotes may be the one potential egg and gosling predator that adult geese cannot fend off.

Special Permits

On occasion, the Ohio Division of Wildlife, acting on behalf of the U.S. Fish and Wildlife Service, will issue a special permit allowing a land manager or landowner to dissuade goose visitation by killing the eggs or by hunting geese out of normal goose hunting seasons. You must have a signed permit on your person prior to conducting any activity allowed under the granted permit. If granted an egg-kill permit, the county wildlife enforcement officer will provide specifics on how to kill the eggs. Once treated, each egg is returned to the nest. The female will sit on the eggs, not knowing they are no longer viable. By the time she realizes the eggs are not going to hatch, her body hormones have changed and she is unable to re-nest that year. The pair will eventually abandon the nest, and often will leave the area. If not, harassment will encourage them to leave.

Hunting out-of-season provides for the same goal as hunting during the regular season: scaring the birds away. County wildlife enforcement officers will most assuredly require you to document the failure of other strategies prior to issuing a permit. If you have not tried other strategies, they will work with you on selecting several strategies and will guide you on how best to use them. Out-of-season hunting permits are rarely issued, and they are generally reserved for severe conflicts—particularly where economic damage is evident.

Removal of Domestic Waterfowl

Housing and feeding domestic ducks and geese is a popular activity in many locations, especially in city parks. However, domestic waterfowl act as live decoys, attracting Canada geese by signaling a safe place with an abundance of food resources. Removing domestic waterfowl reduces the chances of attracting large numbers of Canada geese. No state or federal permits are needed to remove domestic waterfowl, but remember, a Canada goose is never considered a domestic waterfowl even if it is acting like one. Removing domestic waterfowl from public areas could be unpopular with citizens, so an educational program should be designed and implemented before removal occurs.

Samenvatting

Canada geese have greatly increased in abundance in the last 40 years, leading to inevitable conflicts with human activity. Accumulation of feces and degraded water quality are the most frequent motivators for land managers and landowners to try deterrence strategies to minimize visitation. Fortunately, persistence can pay off, and in most cases, Canada geese can be encouraged to abandon the pond, yard, golf course, etc. The caveat to this is that once geese have nests with eggs or have goslings, virtually no strategy works until goslings have fledged and adult geese have replaced their flight feathers. Following are the keys to eliminating conflicts with geese: incorporate as many strategies as possible, rotate strategies regularly, and implement strategies before geese visit and conflicts arise. January through March is a critical period to implement a plan, as goose flocks begin to break up and pairs start searching for nesting sites during this time. Additional guidance can be obtained by contacting your county wildlife enforcement officer, who has the latitude to issue special control permits in extreme conflict situations.

Vrijwaring—This publication contains recommendations that are subject to change at any time. These recommendations are provided only as a guide. The authors and Ohio State University Extension assume no liability resulting from the use of these recommendations.


Each year geese undergo an annual molt when they shed and re-grow their outer wing feathers. This occurs for a 4- to 5-week period after nesting, from mid-June through mid-July. Birds cannot fly when they are molting. The birds resume flight by late July. During the molt, geese congregate at ponds or lakes that provide a safe place to rest and feed. Severe conflicts with people often occur during the molt because geese concentrate on lawns next to water and cannot leave. Before molting, some geese without young travel hundreds of miles to favored areas for molting and migration, accounting for the disappearance or arrival of some local flocks early in June. After the molt and throughout the fall, geese gradually increase the distance of their feeding flights and are more likely to be found away from water.

Resident Canada geese spend most of their lives in relatively small areas, although some travel hundreds of miles to areas for molting or to over-winter. Resident geese are distinct from the migratory populations that breed in northern Canada. Canada geese have a strong tendency to return to where they were hatched and use the same nesting and feeding sites year after year, making them difficult to eliminate once they become settled in an area. In addition, geese disperse from areas of higher concentration to lower concentration. Removal of geese from a particular pond will not guarantee that geese will not inhabit the pond during the same season or the following year.


Canada geese have a black head, neck and beak and a white chin strap. Their back are a brownish gray with a cream or white underbelly and rump. The feathers on their bodies have pale edges giving them a bar-like appearance. Some subspecies have a white ring around the neck and varying cheek marks. Their tails and legs are also black. Juveniles are olive-brown above and yellowish below with a darker head. Males are often larger than females.

Habitat/Range:

Canada geese are found throughout Canada, the United States and Mexico. During the winter months, they inhabit the southern portion of North America. These geese have been introduced to Europe, Australia, Japan, Korea and Russia. They prefer open and grassy habitat near bodies of water. These birds can often be seen in urban, suburban and agricultural fields as well.

Body length: 2.5-3.5 feet, Wingspan: 4-6 feet. Weight: 6.5-20lbs.

  • Migration is taught to young geese by their parents. If their parents do not migrate, the juveniles will become non-migratory birds.
  • Due to their energy efficient v-formation, geese may fly up to 2,400km per day.
  • If necessary, Canada geese may go for up to 30 days without food.

IUCN lists them as a species of least concern. Canada geese populations are on the rise and have become a nuisance in some areas. Their success is thought to be due to changes in agricultural practice, weather changes, and increased urban areas leading to an increased range and more food to graze on. Large numbers of geese are considered pests since their droppings can foul parks and golf courses, they can pollute waterways with their droppings, case damage to crops and riverbanks, and pose serious threats to aircrafts on airfields. However, some subspecies are faced with hunting, poisoning, pollution and habitat loss to due to oil and gas exploitation, and habitat loss to due urbanization.

Conservation Action:

Canada geese are listed as a migratory game bird by the Migratory Bird Act in the US and the Migratory Birds Convention Act in Canada. Methods to control their populations include: hunting, destroying nests and eggs, scaring devices and modifying urban habitats to make them less appealing.


Invoering

Migration, or the seasonal movement of individuals between habitats, determines the distribution of animals across space and time and affects processes at many levels, from survival of an individual to ecosystem dynamics 1 . Characterizing patterns of migration is therefore imperative to understanding ecological and evolutionary processes, as well as conservation and management issues. Partial migration, where a proportion of a population stays resident in one habitat and the remainder migrates to another habitat, has been documented across a wide range of taxa, including invertebrates, fish, birds, and mammals 2 . In populations that exhibit partial migration, migratory status may be fixed, with individuals classified as either migrants or non-migrants, or it may be condition-dependent, in which migratory status is plastic and determined by intrinsic (bijv., age) or extrinsic (bijv., resource availability) states 3 .

Baleen whales are known to migrate from high-latitude, summer feeding areas of high productivity to low-latitude, winter breeding areas where feeding is absent or limited 4 . Hypothesized selective pressures driving this behavior in reproductive females relate to calf survival, through energy budgets 5 or predator densities 6 , but the reasons why other demographic groups migrate to low-latitude areas where feeding is absent remain less clear. Studies of mysticete populations that deviate from this traditional model of migration, including those that exhibit partial migration and non-migratory behavior, may provide insight into factors that regulate migration and its variability 7 .

The endangered North Atlantic right whale Eubalaena glacialis (hereafter “right whale”) is widely distributed throughout the western North Atlantic Ocean 8 but is known to use feeding grounds in and around the Gulf of Maine during spring through fall, and calving grounds off the southeastern United States (SEUS) near Florida and Georgia during the winter 9 (Fig. 1). The SEUS is commonly referred to as a calving ground, where females migrate to give birth but not mate 9,10 . Previous studies demonstrate that many individuals remain in northern feeding areas during winter 10,11 however, some right whales representing all demographic groups, including juveniles, adult males, and non-calving females, have been documented in the SEUS during winter 12,13 .

Southeastern U.S. study area. Colors indicate cumulative aerial survey effort during 1994–2015, within and around the right whale seasonal management area (SMA dashed black line). The Gulf of Maine region used to summarize sea surface temperature and copepod data is shown as a blue line in the inset map, dividing the eastern and western Gulf of Maine.

Since 2010, monitoring surveys have detected fewer right whales in several, traditionally high-use habitats 14,15 . Along with changes in survey effort and population size, a leading hypothesis for this decrease in detections in certain foraging habitats is a shift in right whale spatial distribution in response to variation in environmental conditions, including the distribution and availability of food resources. More specifically, bottom-up processes, such as the North Atlantic Oscillation (NAO) index and sea surface temperature (SST), and the abundance of Calanus finmarchicus copepods, the primary prey for right whales, have been previously hypothesized to influence right whale energetic budgets, reproductive dynamics, and distribution 16,17 . Long-term capture-recapture data from the photographic identification of individual right whales provide a means to examine patterns of habitat use across demographic groups 11 , across years, and as a function of environmental conditions.

Multistate capture-recapture methods have been used to simultaneously estimate probabilities of survival (S), capture (P), and transitions (ψ) between states that are potentially relevant to fitness, including reproductive state, physiological state, and geographic location 18,19 . In standard capture-recapture models, an individual has a non-negligible recapture probability during each sampling period unless it has died or permanently emigrated from the population 20 . Extensions to capture-recapture models have been developed to allow for temporary emigration, in which some individuals are absent from the survey area and thus unavailable for detection during one or more sampling periods. A common approach is the use of a multistate model where individuals may transition between an observable state and an unobservable state individuals in the sampling area are in an observable state and thus available for capture, and moving to an unobservable state is equivalent to temporary emigration 20 . Temporary emigration results in heterogeneity in recapture probabilities and in some cases can bias estimates of survival (bijv., when temporary emigration probability depends on the previous state and is thus Markovian) 20,21,22 . Models that account for temporary emigration therefore have been used to improve survival estimates, but temporary emigration can itself be a parameter of ecological interest 20,23 .

In this study, using a robust sampling design with relaxed closure assumptions 24,25 , we applied a multistate temporary emigration model to estimate the probability of right whales migrating to their winter calving grounds in the SEUS. Individuals were considered to be in one of three states each winter season: breeder (calving females) in the SEUS (V), non-breeder (males and non-calving females) in the SEUS (N), or not in the SEUS (unobservable X) (Fig. 2). Data for this study were limited to aerial survey sightings in the SEUS right whale Seasonal Management Area (SMA Fig. 1). Whales present in the SEUS in a given winter were considered to be in an observable state that year, and transitions to an observable state were used to infer migration to the SEUS. Migration probabilities were modeled across demographic groups, years, and environmental covariates.

Allowable transitions for the multistate right whale model. States are defined as N = non-breeder, V = calving female, and X = unobservable. Males and individuals of unknown sex are not permitted to transition to or from the calving female state. Females are not permitted to calve in consecutive years. Transitions to an observable state (N, V) represent migration to the southeastern U.S. (SEUS) study area.

This model framework was used to test the following hypotheses: (1) right whales exhibit condition-dependent partial migration, and thus individuals documented in the SEUS do not migrate there every winter (2) energetic budgets influence migration probability, and thus migration will depend on an individual’s migratory or reproductive state in the previous year (i.e., it is a Markovian process) (3) males and females have different migration probabilities due to different reproductive requirements and pressures (4) juveniles and adults have different migration probabilities due to different thermoregulatory, predation, reproductive, or intraspecific competition pressures (5) migration probabilities are higher during colder winters and (6) migration probabilities are higher following periods of high prey availability. Understanding the factors that affect migration, and thus the distribution of a population and its variability across years and demographic groups, can improve the effectiveness of monitoring programs and conservation actions by informing the timing and location of surveys and protection zones.


Do non-migratory canada geese still exhibit migration behaviors? - Biologie

You have requested a machine translation of selected content from our databases. This functionality is provided solely for your convenience and is in no way intended to replace human translation. Neither BioOne nor the owners and publishers of the content make, and they explicitly disclaim, any express or implied representations or warranties of any kind, including, without limitation, representations and warranties as to the functionality of the translation feature or the accuracy or completeness of the translations.

Translations are not retained in our system. Your use of this feature and the translations is subject to all use restrictions contained in the Terms and Conditions of Use of the BioOne website.

Delayed Nesting by Female Canada Geese (Branta canadensis): Benefits and Costs

1 Department of Wildland Resources, Utah State University, Logan, Utah 84322, USA
2 1E-mail: [email protected]

Includes PDF & HTML, when available

This article is only available to subscribers.
It is not available for individual sale.

In many avian species, females do not nest the first year they attain sexual maturity. I examined the benefits and costs of delayed nesting in a nonmigratory population of Canada Geese (Branta canadensis) in New Haven County, Connecticut, from 1984 through 2008. I individually marked 381 female goslings and monitored them throughout their lives. Eighty-seven females were recruited into the local breeding population 16 of these started nesting when 1 or 2 years old (young nesters), and 71 started nesting when 3 to 9 years old (delayed nesters). During their first reproductive effort, young nesters and delayed nesters produced similar-sized clutches but young nesters produced fewer hatchlings or fledglings. Young nesters died sooner than delayed nesters, but the two groups were similar in number of years of life following first nesting effort, number of nesting years during life span, and total lifetime production of eggs, hatchlings, and fledglings. Both young nesters and delayed nesters had similar values of λ (m) , which is an integrated measure of an individual's propensity fitness. Young nesters weighed more at fledging than delayed nesters, which suggests that larger and healthier females were more likely to become young nesters. Competition among Canada Geese for safe nesting sites on islands was keen in the study area. This may have contributed to the prevalence of delayed nesting because geese that were unable to secure a safe nesting site may have delayed nesting until the following year.

© 2012 by The American Ornithologists' Union. Alle rechten voorbehouden. Please direct all requests for permission to photocopy or reproduce article content through the University of California Press's Rights and Permissions website, http://www.ucpressjournals.com/reprintInfo.asp.

Michael R. Conover "Delayed Nesting by Female Canada Geese (Branta canadensis): Benefits and Costs," The Auk 129(1), 140-146, (1 January 2012). https://doi.org/10.1525/auk.2012.11217

Received: 3 October 2011 Accepted: 1 December 2011 Published: 1 January 2012


Do non-migratory canada geese still exhibit migration behaviors? - Biologie

You have requested a machine translation of selected content from our databases. This functionality is provided solely for your convenience and is in no way intended to replace human translation. Neither BioOne nor the owners and publishers of the content make, and they explicitly disclaim, any express or implied representations or warranties of any kind, including, without limitation, representations and warranties as to the functionality of the translation feature or the accuracy or completeness of the translations.

Translations are not retained in our system. Your use of this feature and the translations is subject to all use restrictions contained in the Terms and Conditions of Use of the BioOne website.

An Unusual Journey of Non-migratory Whooping Cranes

Matthew A. Hayes, *,** Anne E. Lacy, ** Jeb Barzen, ** Sara E. Zimorski, ** Kristin A. L. Hall, *** Koji Suzuki ****


* *Corresponding author - [email protected]
** International Crane Foundation, E-11376 Shady Lane Road, Baraboo, WI 53913.
*** PO Box 1998, Lihue, HI 96766.
**** 4-4-16 Naruiwa, Cheltonomori, Toyohira, Chino, Nagano, Japan.

Includes PDF & HTML, when available

This article is only available to subscribers.
It is not available for individual sale.

In 2000, an adult pair of non-migratory Grus americana (Whooping Crane) left Florida and settled in Michigan for the summer. On 21 November, the pair left Michigan and was radio-tracked south to the north shore of Lake Erie. The next day, only the female was detected. She was tracked to Kissimmee Prairie, FL, her release site as a subadult. This female flew from Michigan to Florida in 11 days, only stopping for 2 of those days. Her movement and flight behavior approximated natural Whooping Crane migration behavior. That this adult female could return to her release area and physiologically prepare for a long flight suggests migration is both learned and innate. Our conclusions help refine reintroduction techniques possible for migratory cranes.


Bekijk de video: 3 Cara Utama Agar proses HIJRAH Tercapai. Ustadz adi Hidayat #UAH (Januari- 2022).