Informatie

The Crow - Wanted Poster


portret

naam: Crow
Latijnse naam: Corvidae
klasse: Vogels
afmeting: 40 - 50 cm
gewicht: 600 - 1500 g
leeftijd: 10 - 25 jaar
verschijning: zwart verenkleed
seksueel dimorfisme: Ja
Nutrition-type: Omnivore (omnivor)
eten: Aas, insecten, wormen, fruit, zangvogels
verspreiding: wereldwijd
oorspronkelijke oorsprong: onbekend
Slaap-waakritme: dag
leefgebied: Groene gebieden, parken, gemengde bossen
natuurlijke vijanden: Roofvogels, marter, vos
geslachtsrijp: met twee tot drie jaar
paartijd: Februari - april
broedseizoen: 21 dagen
legselgrootte: 3 - 5 eieren
sociaal gedrag: uitgesproken
Van uitsterven: Nee
Verdere profielen van dieren zijn te vinden in de Encyclopaedia.

Interessant over de kraai

  • Kraaien zoals de raven tellen tot de corvidae of Corvidae en beschrijven de kleinere leden van dit geslacht, dat wereldwijd ongeveer 120 soorten omvat.
  • In Europa zijn de aaskraai of Corvus corone en de toren of Corvus frugilegus wijdverbreid.
  • Kraaien vallen als raven door hun diepzwarte en in de zon stralende blauwe veren, de scherpe en sterke snavel en de zwarte ogen en benen. De wijdverspreide kraaienkraai in Europa, een aaskraai van Morphe, heeft een lichtgrijs verenkleed met zwarte vleugels en een zwart borst- en kopgedeelte.
  • Paring tussen aas kraaien en kraaien kraaien is niet ongewoon.
  • Kraaien zijn tussen de 40 en 50 centimeter lang en bereiken ongeveer de grootte van een buizerd. De vrouwtjes worden iets groter dan de mannetjes.
  • Kraaien komen oorspronkelijk uit Europa, van IJsland tot het Middellandse Zeegebied en Eurazië, en komen zowel in het wild als in stedelijke centra voor.
  • De kraai blijft vaak dicht bij de mens en foerageert in parken en tuinen.
  • 'S Avonds komen de kraaien samen om grote zwermen te vormen om de slaapplaatsen te delen.
  • Hun nesten bouwen kraaien hoog in de bomen in bossen, parken en op straat.
  • Kraaien vormen levenslange paargemeenschappen en beginnen, afhankelijk van de voedselvoorziening, vaak met fokken in februari.
  • In het uitgebreid gebouwde en zacht gevoerde nest worden maximaal zes blauwe eieren gelegd, waaruit na ongeveer drie weken de lichtgrijze kuikens uitkomen. Deze verlaten het nest pas na ongeveer 30 tot 38 dagen.
  • Met uitzondering van het broedseizoen, kraaien graag samen te werken met kleine zwermen, die een territorium voor zichzelf claimen. Dit wordt krachtig verdedigd tegen indringers.
  • Kraaien zijn roofzuchtige alleseters die zich voeden met vogeleieren, insecten en wormen, fruit en zaden, aas en kleine vogels. Ze vinden het ook leuk om afval te zoeken in menselijke nederzettingen.
  • Onder de natuurlijke roofdieren van de kraaien zijn roofvogels en roofzuchtige zoogdieren zoals marters of wasberen. Veel kraaien zijn nog steeds vergiftigd en bejaagd door mensen.
  • Kraaien, zoals raven, worden beschouwd als zeer intelligente vogels die zeer goed kunnen leren en tactisch kunnen denken.
  • De levensverwachting van kraaien is maximaal 25 jaar.

Video: Crucible wanted poster. (November 2020).