In detail

De Mungo - Gezocht poster


portret

naam: Mongoes
Andere namen: Indische mangoest of kleine mangoest
Latijnse naam: Herpestes edwardsii of Herpestes javanicus
klasse: Zoogdieren
afmeting: 40 - 60 cm
gewicht: 1 - 4kg
leeftijd: 5 - 10 jaar
verschijning: grijsbruine vacht, lichter peritoneum
seksueel dimorfisme: Nee
Nutrition-type: voornamelijk carnivoor
eten: kleine zoogdieren, reptielen, vissen of amfibieën
verspreiding: Afrika, Azië, Zuid-Europa
oorspronkelijke oorsprong: onbekend
Slaap-waakritme: dag
leefgebied: Steppe, bos, semi-woestijn, woestijn, savanne
natuurlijke vijanden: Eagle, Leopard, Snake, Waran
geslachtsrijp: met het tweede levensjaar
paartijd: ?
dracht: 65 - 80 dagen
worpgrootte: 2 - 4 welpen
sociaal gedrag: Eenling / familienetwerk
Van uitsterven: Nee
Verdere profielen van dieren zijn te vinden in de Encyclopaedia.

Interessant over de mangoest

  • De mangoesten beschrijven twee soorten kleine roofdieren binnen het geslacht Herpestes. Er is een onderscheid tussen de kleine en de Indiase mangoest.
  • Mangoesten behoren tot de mangoesten, die zijn verdeeld in in totaal tien geslachten.
  • Ze zijn inheems in Zuid-Europa, Afrika en Zuidoost-Azië, waar ze verschillende habitats koloniseren. Aldus worden mangoesten aangetroffen in schaarse bossen, evenals in woestijnen en semi-woestijnen, graslanden, steppen en keienvelden.
  • Mungo's hebben een langwerpige en slanke lichaamsbouw en hebben zeer korte ledematen. Afhankelijk van de soort verschijnt de korte vacht in verschillende grijstinten of bruin, waardoor deze altijd opvallend lichter gekleurd is aan de buikzijde.
  • Ze zijn tussen de veertig en zestig centimeter lang en wegen maximaal vier kilogram.
  • Alle mangoesten, en dus missen de mangoesten de epigastrische klieren. Daarom eindigt de anus in een zogenaamde Aftertasche.
  • Afhankelijk van hun verspreiding voeden mangoesten zich met kleine zoogdieren en vogels, insecten, kleine reptielen, schorpioenen, vissen en schaaldieren en kikkers.
  • Hoewel mangoesten voornamelijk van vleselijk voedsel leven, eten ze ook graag fruit en bessen.
  • Omdat mangoesten buitengewoon bekwaam blijken te zijn in de strijd tegen giftige slangen, zijn ze in veel regio's ingeburgerd als ongediertebestrijders.
  • Als roofdier worden mangoesten uitgeroeid in hun nieuwe huis, echter, veel diersoorten.
  • Mungo's zijn in feite dagelijkse eenlingen, maar komen soms ook samen in groepen en koppels.
  • Ze leven voornamelijk op de grond, maar kunnen heel goed klimmen en blijven daarom graag in bomen.
  • Om te slapen, trekken mangoesten zich terug in zelf begraven holen, spleten of holle boomstammen.
  • Afhankelijk van de klimatologische omstandigheden van hun thuisland, werpen de vrouwtjes een of meerdere keren per jaar een kitten na een draagtijd van maximaal tachtig dagen, die gedurende enkele weken worden verzorgd.
  • Mungo's zijn geslachtsrijp op de leeftijd van ongeveer een jaar.
  • Mungo's kunnen in het wild tot tien jaar oud worden.


Video: One Piece !! Pirates Mogi Bara after Home big mama "Wanted Poster" (December 2021).