Informatie

De leeuw - Gezocht poster


portret

naam: Leeuw
Latijnse naam: Panthera leo
klasse: Zoogdieren
afmeting: 1,5 - 2,3m
gewicht: 100 - 240kg
leeftijd: 10 - 15 jaar
verschijning: geelachtig, zandkleurig
seksueel dimorfisme: Ja
Nutrition-type: Carnivoor
eten: Antelope, buffalo, gnu, hazen, zebra
verspreiding: Afrika
oorspronkelijke oorsprong: Afrika
Slaap-waakritme: schemering actief
leefgebied: Steppe
natuurlijke vijanden: /
geslachtsrijp: met 2 - 3 jaar
paartijd: het hele jaar door
dracht: 105 - 110 dagen
worpgrootte: 2 - 4 welpen
sociaal gedrag: Pack dier
Van uitsterven: Ja
Verdere profielen van dieren zijn te vinden in de Encyclopaedia.

Interessant over de leeuw

  • Op korte termijn bereikt Löwen een topsnelheid van 65 km / u. Leeuwen zijn echter geen duurjagers. Hoe langer een aanval op een snel dier (zoals zebra) duurt, hoe minder kans er is voor de leeuw om het dier te vangen.
  • Leeuwen zijn roedeldieren. Een pakket bestaat meestal uit 3-4 verwante volwassen mannen, 10-30 vrouwen, en hun nakomelingen. Alleen de roedelleider mag met de vrouwtjes fokken.
  • Het aantal resterende leeuwen wordt geschat op ongeveer 25.000 dieren.
  • Als de roedelleider verliest aan een ander mannetje in gevecht, neemt de nieuwe leeuw het roedel over en doodt de verwekte nakomelingen van de voorganger.
  • De leeuw is niet de grootste grote kat ondanks zijn 2,30m. De tijger kan nog groter en zwaarder worden (meer dan 250 kg).
  • Mannelijke leeuwen onderscheiden zich duidelijk van de vrouwelijke leeuwinnen met hun manen (seksueel dimorfisme). Pas in de vroege volwassenheid (4 tot 6 jaar) worden de karakteristieke manen getraind door de leeuw.
  • Leeuwen kunnen evenveel spinnen als huiskatten.
  • Een leeuwin draagt ​​maximaal vier welpen. De jongens worden eerst enkele weken van de kudde opgevoed en later in het peloton geïntegreerd.
  • Leeuwen jagen het liefst 's nachts. Aan de ene kant zijn leeuwen gevoelig voor hitte, aan de andere kant kunnen leeuwen onopgemerkt in het donker gaan jagen. Overdag zou een jachtpakket leeuwen te veel aandacht trekken en de jacht moeilijker maken.


Video: Koefnoen - Sinterklaas reageert op horrorsint (Oktober 2021).