Informatie

Vraag met betrekking tot de biosynthese van L-arginine


Met betrekking tot de L-arginine-biosyntheseroute, zet de allereerste reactie L-glutamaat om in N-acetyl L-glutamaat.

Waarom worden in het gekoppelde reactieschema alleen L-glutamaat en N-acetylglutamaat beschouwd, en niet acetyl-CoA of het co-enzym? Komt dit omdat L-glutamaat en N-acetyl L-glutamaat de belangrijkste verbindingen zijn die in aanmerking moeten worden genomen? Waarom zijn dit de belangrijkste verbindingen die worden overwogen? Zijn deze twee verbindingen (L-glutamaat en N-acetyl L-glutamaat) de liganden?


De synthese van N-acetylglutamaat wordt gemedieerd door het enzym N-acetylglutamaatsynthase. Dit enzym heeft L-glutamaat als substraat en gebruikt acetyl-co-enzym A als co-enzym acetyldonor. Acetylco-enzym A (Acetyl-CoA) wordt over het algemeen afgekort in structuurformules, omdat het een relatief complex molecuul is. Het enige dat relevant is, is de acetylgroep die wordt overgedragen van een thiolgroep naar L-glutamaat.

Let daar op liganden is een term die is gereserveerd voor moleculen die aan receptoren binden; substraten is de juiste term voor tussenproducten in enzymatische reacties.


synthese van N-acetylglutamaat. Bron: de pagina Medische biochemie


Een ijzer(IV)-oxo-tussenproduct dat L-arginine-oxidatie initieert, maar geen ethyleenproductie door het 2-oxoglutaraat-afhankelijke oxygenase, ethyleenvormend enzym

E thyleenvormend enzym (EFE) is een ambifunctioneel ijzer(II)- en 2-oxoglutaraat-afhankelijk (Fe/2OG) oxygenase. In zijn belangrijkste (EF) reactie zet het koolstof 1, 2 en 5 van 2OG om in CO2 en koolstof 3 en 4 tot ethyleen, een oxidatie met vier elektronen die drastisch verschilt van de eenvoudigere decarboxylering van 2OG tot succinaat, gemedieerd door alle andere Fe/2OG-enzymen. EFE katalyseert ook een kleine reactie, waarbij de normale decarboxylering wordt gekoppeld aan oxidatie van L-arginine (een vereiste activator voor de EF-route), wat resulteert in de omzetting ervan in L-glutamaat-semialdehyde en guanidine. Hier laten we zien dat, in overeenstemming met het precedent, de L-Arg-oxidatie (RO) route verloopt via een ijzer (IV)-oxo (ferryl) tussenproduct. Gebruik van 5,5-[ 2 H2]-L-Arg vertraagt ​​het verval van het ferryl-complex met een factor 㸖, wat impliceert dat RO wordt geïnitieerd door waterstof-atoomoverdracht (HAT) van C5. Dat dit kinetische isotoopeffect van deuteriumsubstraat geen invloed heeft op de EF:RO-partitieverhouding, impliceert dat hetzelfde ferryl-tussenproduct niet op de EF-route kan zijn, de paden moeten eerder divergeren. In overeenstemming met deze conclusie accumuleert het variant-enzym dat de Asp191Glu-ligandsubstitutie draagt

vier keer zoveel van het ferryl-complex als het wildtype enzym en vertoont a

40-voudig verminderde EF:RO partitieverhouding. Het selectieve nadeel van deze bijna conservatieve vervanging van de EF-route houdt in dat deze ongewoon strenge stereo-elektronische vereisten heeft. Een actieve-site, like-charge guanidium-paar, dat het L-Arg-substraat/-activator omvat en uniek is voor EFE onder vier kristallografisch gekarakteriseerde L-Arg-modificerende Fe/2OG-oxygenasen, kan dienen om selectief de overgangstoestand te stabiliseren die leidt tot de unieke EF-tak.


INVOERING

Interesse in het argininemetabolisme is niet langer beperkt tot biochemici en voedingsdeskundigen, zoals blijkt uit de vele websites en artikelen in gezondheids- en fitnessmagazines waarin de voordelen van argininesuppletie worden aangeprezen, meestal met betrekking tot een verbeterde seksuele functie, maar ook met betrekking tot verbeteringen in de immuunfunctie en algemene gezondheid. Beweringen over gunstige effecten (vaak veel verder geëxtrapoleerd dan wat kan worden geconcludeerd uit gepubliceerde wetenschappelijke studies) zijn meestal gebaseerd op het feit dat arginine de voorloper is van stikstofmonoxide (NO), en soms lijkt het erop dat dit vrijwel het enige aspect van het argininemetabolisme is waarvan veel biomedische onderzoekers zich bewust zijn. Deze NO-gecentreerde kijk wordt echter geleidelijk vervangen door een breder perspectief naarmate meer onderzoekers de complexiteit en het belang van het argininemetabolisme gaan waarderen. Naast zijn rol in de synthese van eiwitten en NO, is arginine een voorloper van ten minste 6 biologisch belangrijke verbindingen in zoogdieren (Figuur 1) en is het dus een van de meest metabolisch veelzijdige aminozuren. Hoewel deze veelzijdigheid een vruchtbare bodem heeft opgeleverd voor onderzoekers op veel gebieden van biomedisch onderzoek, stelt het ook aanzienlijke uitdagingen voor het ontwikkelen van een geïntegreerd beeld van het argininemetabolisme in vivo.

Bronnen en metabolisch lot van arginine. Putrescine, spermine en spermidine zijn de polyaminen waarnaar in deze figuur wordt verwezen. Nee, stikstofmonoxide.

Bronnen en metabolisch lot van arginine. Putrescine, spermine en spermidine zijn de polyaminen waarnaar in deze figuur wordt verwezen. Nee, stikstofmonoxide.

Alvorens verder te gaan, is een kort woord over de titel van dit artikel op zijn plaats. Het was voor deze presentatie toegewezen door Vernon Young, maar helaas heb ik niet de gelegenheid gehad om te leren wat hij ermee bedoelde. Ik heb daarom de vrijheid genomen om het te interpreteren als iets in de trant van "Wat weten we over de rollen van arginine, afgezien van zijn betrokkenheid bij de eiwitstructuur en -functie, en hoe goed kennen we het?" Daarom zal dit artikel in het kort de status van onze kennis met betrekking tot geselecteerde aspecten van het argininemetabolisme bespreken en gebieden belichten waarin onze kennis fragmentarisch en onvolledig blijft. Vanwege de veelheid aan enzymen die betrokken zijn bij het argininemetabolisme en de vele verschillende combinaties die tot expressie worden gebracht in verschillende celtypen, is de regulatie van het argininemetabolisme - hoewel uiterst belangrijk - een onderwerp dat te uitgebreid is om in deze review te bespreken. De lezer wordt verwezen naar eerdere beoordelingen voor uitgebreide referentielijsten en voor kenmerken van het argininemetabolisme die hier niet worden beschouwd (1-10).


Supplementair L-arginine verbetert de voerconversie en moduleert het lipidenmetabolisme bij mannelijke en vrouwelijke slachtkuikens van 29 tot 42 dagen oud

De overmatige ophoping van buikvet bij vleeskuikens is een economische verspilling. Van aanvullend L-arginine via de voeding is aangetoond dat het de lipogenese bij vleeskuikens vermindert, maar studies over dit onderwerp zijn nog schaars. Er werden twee experimenten uitgevoerd in een 5 × 2-factorieel ontwerp, met vijf L-arginineconcentraties in diëten (0, 3, 6, 9 en 12 g/kg) die werden verstrekt aan mannelijke en vrouwelijke slachtkuikens, van 29 tot 42 dagen oud, gefokt in dozen of kooien, met zes replica's van 23 vleeskuikens per box en zes replica's van drie vleeskuikens per kooi, in totaal 1560 vleeskuikens. Gegevens over prestatie, karkas- en deelstukkenopbrengst, buikvetafzetting, chemische samenstelling van de borst, lipidenprofiel en leverenzymactiviteit werden geëvalueerd in experiment 1. In experiment 2 werden de balans en retentie van stikstof, metaboliseerbaarheidscoëfficiënten en metaboliseerbare energie van voer geëvalueerd. bepaald en de behandelingen werden geëvalueerd in zes herhalingen van drie slachtkuikens per kooi, in totaal 180 slachtkuikens. In beide experimenten was er geen interactie (P > 0,05) tussen de L-arginineconcentratie in het voer en het geslacht van de vleeskuikens voor alle geëvalueerde parameters. Mannelijke slachtkuikens vertoonden hoger (P < 0,05) gewichtstoename, edele snijopbrengst, CP en minerale stof in de borst, betere voerconversie (P < 0,05) en lager (P < 0,05) activiteit van appelzuur in de lever en vetafzetting in de buik. Aan de andere kant, ongeacht het geslacht, verbeterde de toename van de L-arginineconcentratie in de voeding (P < 0.05) de voederconversie naast het verminderen (P < 0,05) serumspiegels van totaal cholesterol en lipoproteïne-cholesterol met lage dichtheid, de activiteit van appelzuur in de lever en afzetting van buikvet. Concluderend hadden mannelijke slachtkuikens betere productieve resultaten dan vrouwtjes. Echter, het aanvullen van het dieet van mannelijke of vrouwelijke slachtkuikens van 29 tot 42 dagen oud met L-arginine in een concentratie van 6,87 g/kg vertegenwoordigt een voedingsstrategie om de voerconversie te verbeteren en de circulerende triacylglycerol- en cholesterolniveaus te verlagen, NADPH-synthese door leverappelzuur enzym- en buikvetafzetting, zonder de karkas- en edele deelopbrengst, de hoeveelheid stikstof die door de vleeskuikens wordt uitgescheiden en de energetische waarde van het voer negatief te beïnvloeden.


Vragen over hemoglobine (met antwoorden)

(a) Type I, (b) Type II, (c) Type III, (d) Al het bovenstaande.

6. Hoe meer overvloed er in de natuur te vinden is

(a) Type I-serie, (b) Type II-serie, (c) Type III-serie, (d) Geen van bovenstaande.

7. Bij de biosynthese van porfyrines heeft de activering van glycine het co-enzym nodig

8. De bloedarmoede is waargenomen bij een tekort aan vitamine

(a) Biotine, (b) Inositol, (c) Niacine, (d) Pantotheenzuur.

9. De dipyrrylverbindingen zijn van twee soorten:

(a) A en B, (b) B en C, (c) A en C, (d) B en D.

10. Een type III porfyrine resulteert met de condensatie van de componenten

(a) Twee van de (A), (b) Eén (A) en één (B), (c) Twee van de (B), (d) Eén (A) en één (C).

11. Het enzym coproporfyrinogeenoxidase kan niet inwerken op coproporfyrinogeen

(a) Type I, (b) Type II, (c) Type III, (d) Al het bovenstaande.

12. In de lever van zoogdieren is de reactie van de omzetting van corporporfyrinogeen in protoporfyrine vereist

(a) Moleculaire zuurstof, (b) Water, (c) ATP, (d) B6-P04.

13. Heme wordt gesynthetiseerd door de opname van ijzer- en shyrous-ion (Fe++) in protoporfyrine III dat wordt gekatalyseerd door het enzym

(a) Ferroxidase, (b) Ferroreductase, (c) Ferrochelatase, (d) Geen van de bovenstaande.

14. De globine van de hemoglobine is een eiwit dat bestaat uit dicht opeengepakte polypeptideketens van

(a) 6 parallelle lagen, (b) 4 parallelle lagen, (c) 3 parallelle en shylel-lagen, (d) 2 parallelle lagen.

15. Twee a-ketens van globine hebben een identieke aminozuursamenstelling van

16. Het totale aantal aminozuren in globine

17. Hemoglobine neemt het aantal zuurstofmoleculen op

18. Carboxyhemoglobine wordt gevormd door:

19. Eén mol hemoglobine bevat histidineresten

20. Methemoglobine wordt gevormd als gevolg van de oxidatie van hemoglobine door oxidatiemiddel

(a) Zuurstof van lucht, (b) Waterstofperoxide, (c) Po­tassium Ferricyanide, (d) Kaliumpermanga­naat.

21. Methemoglobine kan worden gereduceerd tot hemoglobine door:

(a) Verwijdering van waterstof, (b) Vitamine C, (c) Glu­tathion, (d) Creatinine.

22. De kleur van cyanomethemoglobine

(a) Geel, (b) Roze, (c) Bruin, (d) Helderrood.

23. Het ijzer van heem is gecoördineerd in β-ketens op posities

(a) 43 en 72, (b) 53 en 82, (c) 63 en 92, (d) 73 en 102.

24. Myoglobine bevat het aantal gramatoom ijzer per mol

25. Katalasen bevatten het aantal gram-atomen ijzer per mol

Vul de lege plekken in:

1. Myoglobinen zijn de ______________ pigmenten die voorkomen in de _________ cellen van gewervelde dieren en ongewervelde dieren.

antw. Ademhalingsspier.

2. Het molecuulgewicht van katalasen is ongeveer ____________.

3. Tryptofaanpyrrolase katalyseert de oxidatie van ____________ tot ____________.

antw. Tryptofaan Formyl Kynurenine.

4. De fundamentele rol van cytochromen is in ____________.

antw. Cellulaire ademhaling.

5. Cytochroom C heeft een molecuulgewicht van ongeveer ____________ en bevat ____________ ijzer.

antw. 13000 0,43 procent.

6. De peptideketen van cytochroom C van het menselijk hart bevat ____________ aminozuren.

7. Cytochroomoxidasen kunnen drie algemene soorten reacties veroorzaken, bijv. zuurstofoverdracht ____________, ____________.

antw. Gemengde functie oxidatie Elektronenoverdracht.

8. Hemoglobine A heeft een molecuulgewicht van _________ en bevat _________ paar peptideketens.

9. De α-ketens van hemoglobine A bevatten __________ en de β-keten bevat _________ aminozuren.

10. Foetaal hemoglobine A bevat_____________ en β-keten contairis ________ aminozuren.

11. Foetale hemoglobine omvat _________ procent van de totale hemoglobine in de pasgeborene.

12. Foetaal hemoglobine neemt __________ meer lezen&schuchter op bij lage zuurstofspanning en geeft ____________ gemakkelijker af dan volwassen hemoglobine (A).

13. Hemoglobine F wordt geleidelijk vervangen door___________ gedurende de eerste 6 maanden van het extra-uteriene leven.

antw. Hemoglobine A.

14. Foetaal hemoglobine is tegen ____________ beter bestand tegen denaturatie en is vatbaarder voor verwisseling met met-hemoglobine tegen ____________.

antw. Alkali nitrieten.

15. Sommige van de abnormale hemoglobines zijn gemakkelijk te onderscheiden door hun elektroforetische mobiliteit en hebben geleid tot het concept van ____________.

antw. Moleculaire ziekte.

16. Zuur aminozuur wordt vervangen door een ______________ of ________ aminozuur voor de vorming van abnormale en verlegen hemoglobine uit normale hemoglobine.

antw. Basis Neutraal.

17. De afwijking van hemoglobine C wordt gevonden in de β-keten op positie_________, het aminozuur glutaminezuur is vervangen door___________.

18. Hemoglobine C wordt gekenmerkt door de milde ____________ met een neiging tot ____________.

antw. Bloedarmoede infarct.

19. Bij hemoglobine ontwikkelt zich __________ bloedarmoede en wordt de________ lang en bootvormig.

antw. Sikkelcel-RBC.

20. De afwijking in hemoglobine S komt voor in de ____________ keten, glutaminezuur op positie 6 wordt opnieuw geplaatst door ____________.

21. Als HbF in grote hoeveelheden aanwezig is in het bloed van volwassenen, wordt het ___________ snel geproduceerd ________.

antw. Gehemolyseerde thalassemie major.

22. De afwijking van hemoglobine M wordt gevonden in de α-keten, de histidineresiduen op de ___________ en _________ posities worden vervangen door ______________.

antw. 58 87 Tyrosine.

23. Methemoglobine wordt niet gereduceerd tot __________ door ____________ middelen.

antw. Hemoglobine Verlagend.

24. Trypsine splitst de peptiden in hemoglobine op punten waar alleen ____________ en ________ voorkomen.

antw. Lysine-arginine.

25. Met-hemoglobine is een _____________ hemoglobine ____________ zit in de vaste combinatie.

antw. Geoxideerde zuurstof.

26. Wanneer de concentratie van met-hemoglobine ________ per 1000 ml bloed bereikt, ontwikkelt zich gewoonlijk __________.

antw. 3 gram Cyanose.

27. Methemoglobine is aanwezig in normaal_____________ ongeveer _________ procent van het totale hemoglobine.

antw. Erytrocyten 0,4.

28. __________ hemoglobine combineert met ___________ om sulfhemoglobine te vormen.

antw. Verminderde H2S.

29. Sulfhemoglobine wordt ook waargenomen bij personen met de markering __________ in aanwezigheid van ____________ pro­ducerende bacteriën in de darm.

antw. Constipatie Nitriet.

30. Carboxyhemoglobine wordt gevormd door de combinatie van ____________ met de ____________ in het hemoglobinemolecuul.

31. Carboxyhemoglobine wordt geproduceerd door overmatige en verlegen blootstelling aan kunstmatige verlichting ____________ en aan auto__________ in gesloten of slecht geventileerde ruimtes.

antw. Gas Uitlaatgassen.

32. De toestand waarbij de uitscheiding van zowel coproporfyrine als uroporfyrine toeneemt, wordt ____________ genoemd.

33. Erytropoëtische profyrie heeft de neiging tot ____________ en gebrekkige ____________.

antw. Hemolyse Erytropoëse

34. Bij erytropoëtische protoporfyrie zijn er ____________ en ____________ in de circulerende erytrocyten, plasma en de ontlasting.

antw. Protoporfyrine Uroporfyrine.

35. Acute intermitterende porfyrie is te wijten aan een duidelijke toename van hepatische ____________.

antw. ALA synthase.

36. Verhoogde serum-PBI en hypercholesterolemie komen voor bij acute ____________ porfyrie.

antw. Met tussenpozen.

37. Bij porphyria variegata is er een verhoogde lever ____________.

antw. ALA synthase.

38. Erfelijke coproporfyrie veroorzaakt een verhoogde urineproductie van ____________ en ____________ tijdens acute aanvallen.

antw. Porfobilinogeen ALA.

39. Verworven porfyrie wordt veroorzaakt door ernstige ___________ ziekten en inname van bepaalde ___________.

antw. Lever toxines.

40. Bij verworven porfyrie is er een verhoogde uitscheiding van ____________ in de urine.

antw. Uroporfyrine.

41. Porphyria cutanea tarda vertoont frequente stijging van serum ____________.

42. De porfyrinen zijn___________ verbindingen met een __________ structuur.

antw. Cyclische tetrapyrrool.

43. IJzer in de _________ staat is gebonden aan het _________ atoom van de pyrroolringen.

antw. IJzerhoudende stikstof.

44. IJzer is ook intern gekoppeld aan de stikstof van de _______ ring van _________ van de polypeptideketens.

antw. Imidazol histidine.

45. Het propionzuur van __________ en ________ positie van heem van III en IV pyrrolen is ook gekoppeld aan respectievelijk de aminozuren __________ en _______ van de polypeptideketen.

antw. Zesde Zevende Ariginine-lysine.

46. ​​De globine van hemoglobine is een ___________ die is samengesteld uit___________ evenwijdige lagen van dicht opeengepakte ___________ ketens.

antw. Eiwit 4 Polypeptide.

47. Elk van de twee alfaketens van globine heeft___________ aminozuren en elk van de overige twee ketens heeft ________ aminozuren. Daarom is het totale aantal aminozuren in globine __________.

antw. 141 146 574.

48. Hemoglobinemolecuul en zijn subeenheden bevatten ________ aminozuren intern en ______________ aminozuren op hun oppervlak. Dus vormen ze ____________.

antw. Hydrofoob hydrofiel '8220heme pockets'8221.

49. In '8220heme-pockets' laten de subeenheden de invoer van _________ moleculen toe, maar dezelfde invoer in de subeenheid wordt geblokkeerd door___________ residu.

antw. Zuurstof Valine.

50. De hoeveelheid hemoglobine die elke dag bij een normale volwassene wordt afgebroken, is ongeveer____________, die ________ ijzer bevat.

antw. 8 gram 27 mg.

51. De protoporfyrine levert ongeveer _________ bi­lirubine op.

52. Wanneer hemoglobine in het lichaam wordt afgebroken, wordt globine opnieuw gebruikt_______ of in de vorm van zijn bestanddeel__________ en ijzer komt binnen_________ voor hergebruik.

antw. Als zodanig aminozuren ferritine “pool”

53. Choleglobine wordt gevormd uit hemoglobine door ____________ in aanwezigheid van ____________.

antw. Zuurstof ascorbinezuur.

54. Bilirubine wordt gevormd uit biliverdine door_______ in aanwezigheid van__________ of____________.

antw. Bilirubinereductase NADP + NAD*.

55. Bilirubine wordt geconjugeerd met UDP-glucuronzuur door het enzym__________ om __________ te vormen dat erdoorheen kan gaan__________.

antw. UDP-glucuronyltransferase bilirubine diglucuronide glomerulaire filter.

56. De activiteit van glucuronyltransferase wordt geremd door ____________.

antw. Novobiocine.

57. Urobilinogeen wordt bij blootstelling aan zuurstof geoxideerd tot ____________, wat de ____________ van ontlasting geeft.

antw. Urobilin verduistering.

58. Bij sikkelcelanemie neemt de hemoglobine____ af als gevolg van een afwijking van de ketting waarbij ________ wordt vervangen door _________ op positie ________.

antw. β glutaminezuur valine 6.

59. Sikkelcellen zijn meer ________ en veroorzaken _____________ en __________.

antw. Fragiele hemolytische anemie geelzucht.

60. Personen die lijden aan sikkelcelanemie vertonen een verhoogde weerstand tegen _________ en_________ , infectie wordt meer gevonden bij deze ziekte.

antw. Malaria Salmonella.

Geef '8220True'8221 of '8220False'8221 aan van de volgende:

1. Chlorofyl is magnesiumhoudend porphy­rin en het fotosynthetische pigment van planten.

2. Chlorofyl en hemoglobine worden in levende cellen op verschillende manieren gesyn&ecuteerd.

3. De condensatie van actief succinaat en gly­cine wordt gekatalyseerd door het enzym Amlev-synthetase.

4. Twee mol Amlev condenseert om porfo­bilinogeen te vormen, gekatalyseerd door het enzym Amlev-dehydrase.

5. Tripyrrylmethaan wordt gevormd door de condensatie van 2 mol porfobilinogeen.

6. Bij een lage zuurstofspanning neemt oxyhemoglobine meer zuurstof op.

7. Histidine in hemoglobine oefent zijn versterkende werking uit via zijn basale imidazoolring, waarvoor hemoglobine een belangrijke rol speelt bij het reguleren van het zuur-base-evenwicht van het bloed.

8. Methemoglobine kan zuurstof in het bloed vervoeren.

9. Sulfemoglobine gevormd door de toediening van bepaalde geneesmiddelen blijft in het bloed achter en kan worden omgezet in hemoglobine.

10. Gereduceerd hemoglobine in de absorptiespectra toont één enkele brede band in de groene re­gion.

11. Oxyhemoglobine in de absorptiespectra vertoont drie banden.

12. De biosynthese van hemoglobine vindt plaats in de a-cellen van de pancreas.

13. IJzer in ijzerhoudende toestand wordt opgenomen in pro­toporfyrine om heem te vormen.

14. Het ijzer van heem is gecoördineerd met 2 imidazoolstikstof van histidine op posities 36 en 85.

15. De functie van erythrocruorines is niet hetzelfde als die van hemoglobine.

16. Katalasen zijn zinkporfyrine-enzymen.

17. In planten zijn de activiteiten van katalasen aanzienlijk.

18. De cytochromen zijn ijzerporfyrinen en fungeren als elektronenoverdrachtsmiddel bij oxidatie-reductiereacties.

19. De gereduceerde vorm van cytochroom C is auto-oxideerbaar.

20. Cytochroom Q3 wordt gevonden in de nieren.

21. Methemoglobine functioneert ook als zuurstofauto en shyrier.

22. Porfyrieën zijn van twee soorten: aangeboren en verworven.

23. Erytropoëtische porfyrie veroorzaakt een sterk verhoogde excretie van uroporfyrine I en in mindere mate coproporfyrine I in zowel urine als feces.

24. Erytropoëtische coproporfyrie vertoont grote hoeveelheden coproporfyrine II in de erytrocyten.

25. Acute intermitterende porfyrie veroorzaakt periodieke buikpijn die gepaard gaat met koorts en leukocytose.


Biologie MCQ-06: Biochemie: Aminozuren: Deel 2 voor JRF/NET Life Science-onderzoek

(1). Welk aminozuur, van de 20 standaard eiwitcoderende aminozuren, komt het meest voor in eiwitten?
A. Glycine
B. Methionine
C. serine
NS. Leucine

(2). Welk van de volgende aminozuren heeft de meeste polariteit?
A. Lysine
B. Arginine
C. histidine
NS. aspartaat

(3). De meerderheid van de actieve plaats van het enzym bevat gewoonlijk een of meer _____ residuen.
A. Glycine
B. Tryptofaan
C. histidine
NS. Arginine

(4). Het volgende is de aminozuursequentie van een buitenaards polypeptide: 'AGQHIK X SKPWYVGLBUFF'. De ' X ' in de gegeven volgorde staat voor ___________.
A. Asparagine
B. isoleucine
C. Een dubbelzinnig aminozuur
NS. Een onbekend aminozuur

(5). Aminozuur dat werkt als een verdedigingsmolecuul in planten:
A. Canavanine
B. Con-canavalin
C. Proline
NS. Al deze

(6). Welk aminozuur fungeert als voorloper voor de synthese van de neurotransmitter serotonine?
A. Tyrosine
B. Tryptofaan
C. Glycine
NS. Arginine

(7). _____ is een uitsluitend ketogeen aminozuur bij de mens.
A. Valine
B. Methionine
C. Leucine
NS. Proline

(8). pI van ___________ ligt in de buurt van fysiologische pH.
A. Lysine
B. histidine
C. Arginine
NS. Glutaminezuur

(9). Welk aminozuur is de voorloper van dopamine?
A. Glycine
B. aspartaat
C. Valine
NS. Tyrosine

(10). Wat is het molecuulgewicht van tryptofaan?
A. 202 g.mol -1
B. 204 g.mol -1
C. 206 g.mol -1
NS. 208 g.mol -1

(11). Aminozuur dat fungeert als de voorloper van de biosynthese van IAA (indool-3-azijnzuur) in planten is_____.

A. Tyrosine
B. fenylalanine
C. Tryptofaan
NS. Methionine

(12). Aminozuur betrokken bij ureumcyclus____.

A. Ornithine
B. Citrulline
C. Arginine
NS. Zowel (a) als (b)
e. Al deze

(13). Welke van de volgende aminozuren heeft de buffercapaciteit bij fysiologische pH?

A. Lysine
B. Arginine
C. histidine
NS. Asparaginezuur

(14). Aminozuur dat fungeert als de voorloper van de epinefrinesynthese is _____.

A. Glycine
B. aspartaat
C. Tyrosine
NS. Valine

(15). Welk aminozuur werkt als de voorloper van stikstofmonoxidebiosynthese bij dieren?

A. Fenyl-alanine
B. Arginine
C. aspartaat
NS. Ornithine

(16). Welke van de volgende is een essentieel aminozuur?

A. Asparaginezuur
B. Alanine
C. Leucine
NS. Asparagine
e. Al deze

(17). Welk van de volgende is een niet-essentieel aminozuur?

A. Alanine
B. histidine
C. Lysine
NS. Methionine
e. Al deze

(18). Welk van de volgende aminozuren wordt gecodeerd door een enkel codon?

A. Lysine
B. Arginine
C. Tryptofaan
NS. fenylalanine

(19). Het eerst ontdekte aminozuur is ____.

A. Asparagine
B. aspartaat
C. glutamaat
NS. glutamine

(20). Welk aminozuur was van de 20 standaard eiwitcoderende aminozuren het laatst ontdekte aminozuur?

A. Leucine
B. isoleucine
C. Threonine
NS. serine

Antwoorden met uitleg

(1). antw. (NS). Leucine

(2). antw. (B). Arginine

(3). antw. (C). histidine

Histidine heeft zijn pI in de buurt van fysiologische pH. De beste bufferende activiteit van een aminozuur is bij een pH die gelijk is aan of dichtbij zijn pI-waarde (= iso-elektrische pH). Verder zal een aminozuur op zijn pI in zwitter-ionische vorm zijn en daar kan het zowel als protondonor (zuur) en als protonacceptor fungeren. Omdat de pI van histidine dicht bij de fysiologische pH ligt, kan het bij deze pH fungeren als een goede protondonor en protonacceptor. Dit is de reden waarom de actieve plaats van veel enzymen een of meer histidine-residuen bevat, aangezien de meeste enzymatische reacties de uitwisseling van protonen en elektronen tussen enzym en substraten inhouden.

Diethylpyrocarbonaat (DEPC) dat in laboratoria wordt gebruikt om het RNase-enzym te inactiveren, zal histidineresiduen in de actieve plaats inactiveren en daardoor het enzym deactiveren.

(4). antw. (NS). Een onbekend aminozuur

(5). antw. (een). Canavanine

Concanavalin A (ConA) is een lectine geïsoleerd uit een peulvrucht, jack bean (Canavalia ensiformis)

Lectines zijn eiwitten die zich specifiek binden aan koolhydraten.

(6). antw. (B). Tryptofaan

(7). antw. (C). Leucine

Leucine en lysine zijn de twee aminozuren in de mens die uitsluitend ketogeen zijn.

(8). antw. (B). histidine

(9). antw. (NS). Tyrosine

(10). antw. (B). 204 g.mol-1

Tryptofaan is het grootste aminozuur onder ‘magisch 20'.

Pyrrolysine is het grootste proteïnogene aminozuur met een molecuulmassa van 255 g.mol -1

(11). antw. (C). Tryptofaan

Indool-3-azijnzuur is het natuurlijk voorkomende auxine in planten. Er zijn verschillende routes van auxinebiosynthese in planten bekend en in de meeste ervan fungeert tryptofaan als de voorloper. Tryptofaan-onafhankelijke biosynthese van auxine is nu ook bekend bij de wetenschap. IAA wordt gesynthetiseerd uit de indoolring van tryptofaan in de jonge bladeren en scheuten.

(12). antw. (e). Al deze

Ureumcyclus (ook wel ornithinecyclus genoemd): een biochemische cyclus bij veel dieren, waaronder de mens, om ureum te produceren uit ammoniak. Ureumcyclus was de eerste ontdekte metabolische cyclus door Hans Krebs en Kurt Henseleit in 1932.

(13). antw. (C). histidine

Aminozuren hebben de beste bufferende activiteit bij een pH die gelijk is aan de pI. Bij deze pH zullen aminozuren zwitter-ionisch van aard zijn (met netto lading nul) en ze kunnen zowel als protondonor (zuur) en als protonacceptor (base) fungeren. De pI van histidine ligt dicht bij de fysiologische pH en dus kan histidine werken als een goede buffer bij fysiologische pH (7,20 -8211 7,40).

(14). antw. (C). Tyrosine

(15). antw. (B). Arginine

Stikstofmonoxide (NO) is een van de gasvormige biosignaleringsmoleculen in de cel. Het wordt ook wel genoemd Endotheel afgeleide ontspannende factor (EDRF). NO wordt gesynthetiseerd uit het aminozuur arginine door het enzym stikstofmonoxidesynthase in de endotheelcellen van bloedvaten. NO is een vaatverwijdend middel en het ontspant de gladde spiercellen en verbetert daardoor de bloedstroom door de bloedvaten.

(16). antw. (C). Leucine

(17). antw. (een). Alanine

(18). antw. (C). Tryptofaan

(19). antw. (B). aspartaat

Aspartaat werd in 1827 door Plisson ontdekt uit Asparagus racemosus.

(20). antw. (C). Threonine

Threonine werd in 1930 ontdekt door William Cumming Rose

De antwoordsleutel is naar ons beste weten opgesteld.
Gelieve te voelen vrij om de beheerder als u fouten in de antwoordsleutel vindt..


L-Arginine versus L-Citrulline

Na het kennen van de voordelen van zowel L-arginine als L-citrulline, is de belangrijkste vraag bij bodybuilders en atleten: wat is beter voor het verhogen van de stikstofmonoxidespiegels.

Vroege pre-workoutsupplementen zaten alleen vol met L-arginine vanwege de vele voordelen van het aminozuur. In de afgelopen jaren is er echter een industriebrede verschuiving naar citrulline geweest, omdat het effectiever is in het verhogen van de plasma-argininespiegels. Er is ook gevonden dat een dosering van slechts 3 gram L-citrulline een verhoging van de stikstofmonoxide- en L-argininespiegels veroorzaakte.

Dit gebeurde omdat het proces van afbraak van L-citrulline de lever passeert. En als u L-arginine rechtstreeks consumeert, wordt het aminozuur in de lever verwerkt en afgebroken door het enzym arginase. Het wordt eerst geoxideerd tot N-hydroxyarginine, dat verder wordt omgezet in L-citrulline met de afgifte van stikstofoxide.

Er is geen stap terug van het feit dat zowel L-citrulline als L-arginine nitrideoxide-verhogende elementen zijn. Maar het is bekend dat L-citrulline effectiever is bij een lagere dosering.


Vraag met betrekking tot de biosynthese van L-arginine - Biologie

U heeft een machinevertaling aangevraagd van geselecteerde inhoud uit onze databases. Deze functionaliteit is uitsluitend bedoeld voor uw gemak en is op geen enkele manier bedoeld om menselijke vertaling te vervangen. Noch BioOne, noch de eigenaren en uitgevers van de inhoud doen, en wijzen uitdrukkelijk af, enige uitdrukkelijke of impliciete verklaringen of garanties van welke aard dan ook, inclusief, maar niet beperkt tot, verklaringen en garanties met betrekking tot de functionaliteit van de vertaalfunctie of de nauwkeurigheid of volledigheid van de vertalingen.

Vertalingen worden niet bewaard in ons systeem. Uw gebruik van deze functie en de vertalingen is onderworpen aan alle gebruiksbeperkingen die zijn opgenomen in de gebruiksvoorwaarden van de BioOne-website.

Werkingsmechanisme van l-arginine op de vitaliteit van spermatozoa is voornamelijk door verhoogde biosynthese van stikstofmonoxide

Sudha Srivastava, 1,* Prashant Desai, 2,** Evans Coutinho, 2 Girjesh Govil 1

1 aTata Institute of Fundamental Research, Colaba, Mumbai-5, India
2 bDepartement Farmaceutische Chemie, Bombay College of Pharmacy, Kalina, Mumbai-98, India


Vraag 1.
Bij planten is een veel voorkomend symptoom veroorzaakt door een tekort aan P, K, Ca en Mg de
(a) buigen van bladpunt
(b) vorming van anthocyanines
(c) slechte ontwikkeling van vasculatuur
(d) verschijnen van dood necrotisch weefsel

Antwoord: (d) verschijnen van dood necrotisch weefsel

Vraag 2.
Functie van zink is:
(a) Sluiting van huidmondjes
(b) Biosynthese van 3-IAA
(c) Synthese van chlorofyl
(d) Oxidatie van koolhydraten

Antwoord: (c) Synthese van chlorofyl

Vraag 3.
Welke van de volgende is een groep micronutriënten?
(a) Ca, Zn, B
(b) Fe, Mn, Cu
(c) Cl, C, Ca
(d) Ni, Mo, H

Antwoord: (b) Fe, Mn, Cu
Uitleg:
IJzer, mangenese en koper zijn micronutriënten.

Vraag 4.
Het proces van omzetting van NO2 – naar N2 wordt genoemd
(a) nitrificatie
(b) ammonificatie
(c) denitrificatie
(d) stikstoffixatie

Antwoord: (c) denitrificatie
Uitleg:
Het gespreksproces van NO2 – naar N2 heet denitrificatie.

Vraag 5.
De vorming van het eerste stabiele product van stikstoffixatie wordt gekatalyseerd door enzym
(a) dehydrogenase
(b) stikstofase
(c) isomerase
(d) geen van deze

Antwoord: (b) stikstofase
Uitleg:
Het eerste stabiele product van stikstoffixatie is ammoniak verkregen uit atmosferisch stikstofgekatalyseerd enzym stikstofase.

Vraag 6.
Mangaantoxiciteit leidt tot een tekort aan
(a) ijzer
(b) calcium
(c) magnesium
(d) al het bovenstaande

Antwoord: (d) al het bovenstaande
Uitleg:
Mangaantoxiciteit veroorzaakt een tekort aan ijzer, magnesium en calcium.

Vraag 7.
Chlorose treedt op als er een plant in wordt gekweekt
(een donkere
(b) schaduw
(c) sterk licht
(d) Fe – vrij medium

Vraag 8.
Kies de juiste functie van magnesium.
(a) Het is een bestanddeel van verschillende co-enzymen.
(b) Het activeert de enzymen van ademhaling en fotosynthese.
(c) Het activeert enzym katalase.
(d) Het helpt bij het handhaven van het evenwicht tussen anionen en kationen.

Antwoord: (b) Het activeert de enzymen van ademhaling en fotosynthese.
Uitleg:
Magnesium wordt door planten opgenomen als Mg 2+
Het activeert de enzymen van ademhaling en fotosynthese.
Het is betrokken bij de synthese van DNA-RNA.
Het is het bestanddeel van de ringstructuur van chlorofyl.
Het helpt de ribosoomstructuur te behouden.

Vraag 9.
Minerale zouten die door de wortels uit de bodem worden opgenomen, hebben de vorm van:
(a) Verdunde oplossing
(b) Zeer geconcentreerde oplossing
(c) Geconcentreerde oplossing
(d) Zeer verdunde oplossing

Antwoord: (d) Zeer verdunde oplossing

Vraag 10.
Welke van de volgende minerale elementen speelt een rol bij de biologische stikstofbinding?
(a) Koper
(b) Mangaan
(c) Zink
(d) Molybdeen

Vraag 11.
Zuurstofvangers aanwezig in wortelknollen van peulvruchten is
(a) hemoglobine
(b) been hemoglobine
(c) cyaan hemoglobine
(d) geen van deze

Antwoord: (b) hemoglobine in het been
Uitleg:
Beenhemoglobine is de zuurstofvanger in wortelknollen van peulvruchten.

Vraag 12.
Welke van de volgende is geen micronutriënt?
(a) Magnesium
(b) Molybdeen
(c) Borium
(d) Zink

Vraag 13.
Welke van de volgende is geen macronutriënt?
(a) ijzer
(b) calcium
(c) mangaan
(d) fosfor

Vraag 14.
Insectenetende planten groeien waar
(a) Er is een koolhydraatarme bodem
(b) Er is een stikstofarme bodem
(c) Vitamine C is vereist
(d) Hormonen zijn vereist

Antwoord: (b) Er is een stikstofarme bodem

Vraag 15.
Phytotron is bedoeld voor:
(a) Gecontroleerde vochtigheid
(b) Inductie van mutaties
(c) Gecontroleerde bestraling
(d) Planten kweken onder gecontroleerde omgeving

Antwoord: (d) Planten kweken onder gecontroleerde omgeving

Vraag 16.
Toxiciteit van welk element leidt tot het verschijnen van bruine vlekken op bladeren
(a) Mg
(b) Mn
(c) Fe
(d) Cu

Antwoord: (b) Mn
Uitleg:
Toxiciteit van mangenese leidt tot het verschijnen van bruine vlekken met chlorotische aderen.

Vraag 17.
Aanwezigheid van fosfor
(a) zorgt voor een gezonde wortelgroei
(b) bevordert de rijping van fruit
(c) vertraagt ​​de eiwitvorming
(d) geen

Antwoord: (c) vertraagt ​​de eiwitvorming

Vraag 18.
Welk element is nodig voor het openen en sluiten van huidmondjes?
(a) P
(b) K
(c) Ca
(d) Nee

Antwoord: (b) K
Uitleg:
Kalium speelt een belangrijke rol bij het openen en sluiten van huidmondjes.

Vraag 19.
Exantheem is te wijten aan een tekort aan
(a) B
(b) Mo
(c) Mn
(d) Cu

Vraag 20.
NPK staat voor
(a) Stikstof, eiwit, kinetine
(b) Stikstof, eiwit, kalium
(c) Stikstof, kalium, kinetine
(d) Stikstof, fosfor, kalium

Antwoord: (d) Stikstof, fosfor, kalium

We hopen dat de gegeven NCERT MCQ Vragen voor Klasse 11 Biologie Hoofdstuk 12 Minerale voeding met antwoorden Pdf gratis download u zal helpen. Als je vragen hebt over CBSE Class 11 Biology Mineral Nutrition MCQ's Multiple Choice Questions met antwoorden, laat dan hieronder een reactie achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.


Conclusie

Sommige medische wetenschappers geloven dat arginine eerder schadelijk dan nuttig kan zijn bij de behandeling van kanker. Arginine supplementation is part of a strategy of giving cancer cells the amino acids they &ldquodon&rsquot want&rdquo while depriving them of amino acids they need to proliferate. The important consideration, however, is that different kinds of cancer cells have different metabolic requirements.

Specialists in the surgical treatment of cancer have been studying the use of supplemental arginine in cancer treatment since the early 1990s. In 1992, these scientists reported that the only time they observed recovery of the immune system from surgery for cancer in the upper digestive tract was when patients received a combination of arginine, RNA, and omega-3 fatty acids.

The amino acid arginine has long been used as an immune-nutrient to improve the immune function in compromised individuals, such as those suffering from burns, sepsis (poisoning by the presence of pathogens in the blood or tissues), or trauma it is often given to cancer and HIV patients as well. Arginine is considered a &ldquoconditionally essential&rdquo amino acid, which means that under certain circumstances, such as those just mentioned, your body cannot synthesize adequate amounts of it and you need to obtain it from dietary sources. Intake of 12.5 grams of arginine per day improved immune function in hospitalized patients the benefits include improved T-cell counts, lower infection rates, and shortened hospital stays.

The combination of omega-3 fatty acids, arginine, and RNA (the Rejuvenate formula is exceptionally high in RNA) are also associated with a reduced risk of post-operative complications and reduced length of hospital stay. One of the earliest studies using arginine/omega-3 fatty acids/RNA to improve immune function was performed at the University of Minnesota in 1991 and involved 20 patients (aged 21-80) from the hospital&rsquos intensive care unit. For 7-10 days, eleven of the patients received supplementation with a solution of 12.5 g of arginine , 11.1 g of menhaden oil rich in omega-3 fatty acids, and 1.25 g of RNA per liter of nutrient formula, while nine patients received a placebo. The solution was delivered via a feeding tube inserted into the patients&rsquo duodenums .

In another study of cancers in the lower digestive tract, specifically colorectal cancer, researchers found that giving cancer patients 30 grams (that&rsquos 30,000 mg) of arginine for three days caused cancer cells to grow more receptor sites where white blood cells could identify and destroy them .

[4] Nitric oxide opens the microscopic blood vessels surrounding the cancer cells, and some might fear that this would allow the cancerous tumor greater nourishment and an avenue to spread into other parts of the body. But for these people the idea of using arginine as a Trojan horse—allowing cancer killer substances like sodium bicarbonate to overwhelm the cancer cells with blasts of alkalinity and oxygen that are flowing in with the new blood flow—would be reassuring.

It is not a good idea for people with pancreatic or any kind of cancer to take supplemental arginine outside the context of a well-thought-out protocol.

Research by Dr. Louis Ignarro has shown that you need to consume 4,000-6,000 mg of L-arginine in each serving to boost production of nitric oxide and receive meaningful benefits. It is critical to read and compare labels when choosing any cardio-health supplement. Unfortunately, many companies have reduced the amount of ingredients they use up to 90% in order to save money. L-arginine Plus contains 5000 mg of L-arginine and 1000 mg of L-citrulline.[5],[6] (critical in the production of nitric oxide,[7] which extends the body&rsquos production of nitric oxide to over 20 hours!). The amino acid citrulline is metabolized to yield more L-arginine, which in turn provides the additional nitric oxide.

[1] Hardening of the arteries (arthrosclerosis) is a disorder in which arteries (blood vessels that carry oxygenated blood from the heart to other parts of the body) become narrowed because fat (cholesterol deposits called atherosclerosis) is first deposited on the inside walls of the arteries, then becomes hardened by fibrous tissue and calcification (arteriosclerosis). As this plaque grows, it narrows the lumen of the artery (the space in the artery tubes), thereby reducing both the oxygen and blood supply to the affected organ (like the heart, eyes, kidney, legs, gut, or the brain). The plaque may eventually severely block the artery, causing death of the tissue supplied by the artery, for example, heart attack or stroke
http://www.emedicinehealth.com/hardening_of_the_arteries/article_em.htm

[2] Tumorex is an amino acid product claimed to be a powerful immune system builder that can successfully treat cancer. It was administered intravenously with or without dimethylsulfoxide (DMSO). Laboratory analyses of &ldquoTumorex&rdquo samples identified it as chemically identical to the amino acid L-arginine.

[3] Studies of arginine have used anywhere from 6 g to 30 g daily. The University of Pittsburgh Medical Center reports a standard daily dose usually consists of 2 g to 8 g, though in some conditions, including cancer, much higher dosages may be needed.

[5] According to Dr. Louis Ignarro you need 4-6 grams of L-arginine and 200 to 1000 mg of L-citrulline to have a therapeutic effect. Anything less and you&rsquore not going to get improved nitric oxide production. Dr. Ignarro won the 1998 Nobel Prize in Medicine, along with two other American researchers, for discovering how your endothelium converts the essential amino acid L-arginine into nitric oxide – the most powerful signaling molecule of your entire cardiovascular system. The following quotes are taken from his 2005 bestseller NO More Heart Disease:

&ldquoMy research shows that L-arginine in doses smaller than 4 to 6 grams produces almost zero increase in NO, so it is in essence an &lsquoall or nothing&rsquo proposition – you must receive the full dose of L-arginine.&rdquo

&ldquoIt is the synergy between the L-arginine (in a large enough dose), the L-citrulline, and the key antioxidants that creates dramatic increases in your body&rsquos nitric oxide production. Without the proper combination of these nutrients, which so many other programs lack, you will receive little to no benefit from NO therapy.&rdquo Info provided by Dan Hammer, who has a background in biology, chemistry, and exercise physiology. He used to run one of the largest health club operations in the Chicagoland area and has been helping people with their wellness issues for more than 25 years.

[6] Citrulline is found most abundantly in nature in watermelons, but is also derived from the metabolism of arginine in your body. Little peer-reviewed scientific information regarding effective dosages of citrulline are available. However, a 2008 study published by the British Journal of Nutrition found that short-term supplementation of citrulline in 2 to 15 g doses is safe and well-tolerated. Another study published in 2002 by the British Journal of Sports Medicine found that 6 g per day of citrulline supplementation promoted aerobic energy production and changes in muscle metabolism in healthy subjects during exercise.