Informatie

Kruisintegratie van populaties van puma-ondersoorten


Een grote zorg van natuurbeschermers in Zuid-Florida is de populatie van inheemse Pumas, de Florida Panther.

Tot voor kort werd gedacht dat de Pumas een genetisch verschillende ondersoort waren, maar sommige genetische studies hebben aangetoond dat dit niet het geval is, en daarom wordt hun ondersoortstatus betwist.

Als de populatie van Pumas in Florida genetisch verschilt van andere populaties in Noord-Amerika, is er dan een precedent voor het gebruik van een afzonderlijke ondersoort om populaties van een bedreigde ondersoort te versterken?

Als de populatie van Pumas in Florida niet genetisch verschilt van andere populaties in Noord-Amerika, zouden er dan gedragsproblemen (jagen, enz.) zijn bij dieren die vanuit andere biomen naar Zuid-Florida worden gebracht, als volwassenen of als nakomelingen van getransplanteerde volwassenen?


Het onderzoek waarnaar u verwijst is waarschijnlijk een onderzoek van Culver et al. (2000). Ze voerden een genetische analyse uit van 315 individuen van de Amerikaanse Puma (Puma concolor), ook wel bekend als de poema. Hun grondige analyse (vooral voor het einde van de jaren negentig) toonde aan dat de Florida-panter en de westelijke Noord-Amerikaanse poema's dezelfde ondersoort waren, Puma concolor couguar (let op de juiste spelling van de ondersoorten). Alle individuen ten noorden van Nicaragua zijn deze ondersoort. Van het zuiden van Nicaragua naar Zuid-Amerika herkenden ze vijf extra ondersoorten van de Amerikaanse poema. De verspreiding van de ondersoort, evenals de monsterlocaties, zijn weergegeven in onderstaande figuur, overgenomen van Culver et al. (2000).

Merk op in de bovenstaande afbeelding dat de Amerikaanse poema vroeger het grootste deel van Noord-Amerika bezette, maar nu beperkt is tot de regio ten westen van de Rocky Mountains, met uitzondering van de geïsoleerde populatie in Florida. Omdat de genetica van de Florida Panther en de West-Amerikaanse Puma in feite hetzelfde zijn, kunnen individuen uit het westen van de VS worden geïntroduceerd in het zuiden van Florida. Dit idee werd (voor zover ik weet) voor het eerst voorgesteld door Hedrick (1995) als een instandhoudingsmaatregel door genetische variatie in te voeren en de effecten van inteelt te verminderen. In datzelfde jaar werden acht vrouwelijke poema's overgebracht naar Florida vanuit Texas, waar de populatie panters het dichtst bij Florida lag. Het introduceren van poema's van buiten Florida heeft voor- en nadelen, beoordeeld door Pimm et al. (2005), zowel vanuit het oogpunt van behoud op korte termijn als vanuit evolutionair perspectief op lange termijn.

Enkele jaren nadat de Texaanse poema's werden geïntroduceerd, hebben Johnson et al. (2010) voerden een genetische analyse uit van de bevolking van Florida. Ze toonden aan dat de Texaanse vrouwtjes zich inderdaad voortplantten in Florida. De vrijlating van Texas panters zorgde voor meer genetische variatie in de Florida-populatie en verminderde de effecten van inteelt. Het netto-effect was dat er meer panters uit Florida overleefden. Het nadeel is dat het verlies van leefgebieden doorgaat en de effectieve populatieomvang nog steeds erg klein is. Dat betekent dat inteelt nog steeds een groot probleem is.

De studies tot nu toe waren gericht op genetische integratie en algemeen herstel als gevolg van de introductie van genetische variatie, maar ik heb geen studies gevonden die gedragsveranderingen rapporteerden sinds de introductie in 1995. Gezien het feit dat het slechts 8 vrouwtjes waren, zou ik niet verwachten dat er significant ander gedrag zou worden geïntroduceerd in de bevolking van Florida.

Het introduceren van meer genetische variatie uit Texas (en misschien populaties verder naar het westen) kan nuttig zijn, maar uiteindelijk is het behoud van habitat en het verbeteren van het vermogen van individuen om via corridors tussen beschikbare habitatfragmenten te bewegen noodzakelijk om de soort op lange termijn te beschermen.

citaten

Culver, M. et al. 2000. Genetische afkomst van de Amerikaanse Puma (Puma concolor). Dagboek van erfelijkheid 91: 186-197. (vrije toegang)

Hedrick, P. W. 1995. Genenstroom en genetisch herstel: de panter uit Florida als een casestudy. Journal of Conservation Biology 9: 996-1007.

Johnson, W.E. et al. 2010. Genetische restauratie van de Florida Panther. Wetenschap 329: 1641-1645.

Pimm, S.L. et al. 2005. De genetische redding van de panter uit Florida. Dierenbescherming 9: 115-122. Deze uitgave van Animal Conservation heeft een aantal artikelen gewijd aan de Florida Panther.


Dierendiversiteitsweb

Historisch gezien hadden bergleeuwen de meest uitgebreide verspreiding van alle Amerikaanse landzoogdieren. Ze varieerden van kust tot kust in Noord-Amerika, en van het zuiden van Argentinië en Chili tot het zuidoosten van Alaska. Uitroeiingsinspanningen, jachtdruk en vernietiging van habitats hebben hun bereik beperkt tot relatief bergachtige, onbevolkte gebieden in een groot deel van hun bereik. Populaties in het oosten van Noord-Amerika werden volledig uitgeroeid, met uitzondering van een kleine populatie Florida-panters (Puma concolor coryi). In de afgelopen jaren zijn populaties begonnen uit te breiden naar gebieden van menselijke bewoning, vooral in het westen van de Verenigde Staten. Bergleeuwen komen nu vrij veel voor in de buitenwijken van Californië en zijn recentelijk gezien tot in het oostelijk gelegen Kansas City, Missouri, waar verschillende zijn aangereden door auto's. Bij waarnemingen van bergleeuwen in het oosten van Noord-Amerika, buiten het zuiden van Florida, is de kans nog groter dat ze ontsnapt zijn aan of achtergelaten worden door bergleeuwen als huisdieren of andere grote katten.

Habitat

Bergleeuwen gebruiken een grote verscheidenheid aan habitats, waaronder bergnaaldbossen, tropische laaglandbossen, grasland, droog struikgewas, moerassen en alle gebieden met voldoende dekking en prooi. Dichte vegetatie, grotten en rotsspleten bieden beschutting.

  • Habitatregio's
  • gematigd
  • tropisch
  • aards
  • terrestrische biomen
  • woestijn of duin
  • savanne of grasland
  • dicht struikgewas
  • Woud
  • regenwoud
  • struikgewas
  • bergen
  • Andere habitatkenmerken
  • voorstad
  • agrarisch
  • oeverstaten

Fysieke beschrijving

Bergleeuwen zijn grote, slanke katten. De vacht heeft een korte en grove structuur. De algemene kleuring varieert van een geelachtig bruin tot grijsachtig bruin op de bovenste delen en een bleker, bijna buffy, kleur op de buik. De keel en borst zijn witachtig. Bergleeuwen hebben een roze neus met een zwarte rand die doorloopt tot aan de lippen. De snuitstrepen, het gebied achter de oren en het puntje van de staart zijn zwart. De ogen van volwassen dieren zijn grijsbruin tot goudbruin. De staart is lang, cilindrisch en ongeveer een derde van de totale lengte van het dier. De ledematen zijn kort en gespierd. De voeten zijn breed, met vier cijfers op de achterpoten en vijf op de voorpoten. De pollex is klein en ligt boven de andere cijfers. De intrekbare klauwen zijn scherp en gebogen. De schedel is opvallend breed en kort. Het voorhoofd is hoog en gewelfd. Het rostrum en de neusbeenderen zijn breed. De tandformule is 3/3 1/1 3/2 1/1. De onderkaak is kort, diep en krachtig gebouwd. De carnassiale tanden zijn massief en lang. De hoektanden zijn zwaar en samengedrukt. De snijtanden zijn klein en recht. Bergleeuwen hebben aan elke kant van de bovenkaak nog een kleine premolaar dan bobcats en lynxen.

Mannetjes zijn groter dan vrouwtjes. Hoofd- en lichaamslengte varieert van 1020 tot 1540 mm bij mannen en 860 tot 1310 mm bij vrouwen. De staartlengte varieert van 680 tot 960 mm bij mannen en 630 tot 790 mm bij vrouwen. Mannetjes wegen van 36 tot 120 kg en vrouwtjes van 29 tot 64 kg.

  • Andere fysieke kenmerken
  • endotherm
  • homoiothermisch
  • bilaterale symmetrie
  • Seksueel dimorfisme
  • man groter
  • Bereik massa 29 tot 120 kg 63,88 tot 264,32 lb
  • Bereiklengte 860 tot 1540 mm 33,86 tot 60,63 in
  • Gemiddeld basaal metabolisme 49.326 W Een leeftijd

Reproductie

Mannetjes behouden territoria die overlappen met die van meerdere vrouwtjes. Ze proberen paringen met die vrouwtjes te domineren.

Een bergleeuw in het wild zal niet paren totdat hij een thuisgebied heeft vastgesteld. Wanneer het vrouwtje oestrus is, maakt ze vrijelijk haar stem en wrijft ze vaak tegen objecten in de buurt. Het mannetje reageert met gelijkaardig gekrijs en snuift het genitale gebied van het vrouwtje. De hoogste frequentie van copulatie was negen keer in één uur. Een enkele copulatie-act duurt minder dan een minuut. Er is een kans van 67% op conceptie per gepaarde oestrus

Verkering en paring vinden het hele jaar door plaats, maar zijn geconcentreerd van december tot maart op de noordelijke breedtegraden. De draagtijd duurt van 82 tot 96 dagen. Een vrouwelijke bergleeuw kan op elk moment van het jaar in de oestrus komen. Estrus duurt ongeveer negen dagen. Vrouwtjes bevallen meestal om de twee jaar. Na zes cycli zonder paring, heeft het vrouwtje een pauze van twee maanden voordat ze weer in de loopsheid komt. Mannetjes blijven reproductief actief tot ten minste een leeftijd van 20 jaar, en vrouwen tot ten minste een leeftijd van 12 jaar. Nesten variëren in grootte van 1 tot 6 welpen met een gemiddelde van 3 of 4. Het geboortegewicht ligt tussen de 226 en 453 gram. De welpen openen hun ogen 10 dagen na de geboorte. Tegelijkertijd ontvouwen hun oorschelpen, breken hun eerste tanden en beginnen ze te spelen. De welpen zijn volledig gespeend op een leeftijd van ongeveer 40 dagen. Moeder en welpen blijven 26 maanden bij elkaar, hoewel het gemiddelde 15 maanden is. Mannetjesjongen verspreiden zich van 23 tot 274 km, terwijl vrouwtjes zich verspreiden van 9 tot 140 km. Mannetjes worden geslachtsrijp op ongeveer 3 jaar en vrouwtjes op 2 1/2 jaar.

  • Belangrijkste reproductieve functies
  • iteroparous
  • het hele jaar door fokken
  • gonochorisch / gonochoristisch / tweehuizig (geslacht gescheiden)
  • seksueel
  • bevruchting
    • intern
    • Broedinterval Individuele vrouwelijke bergleeuwen bevallen meestal om de twee jaar.
    • Broedseizoen Paring het hele jaar door, in de noordelijke delen van hun verspreidingsgebied is de paring meer geconcentreerd van december tot maart.
    • Bereik aantal nakomelingen 1 tot 6
    • Gemiddeld aantal nakomelingen 2.9
    • Gemiddeld aantal nakomelingen 2,5 Een leeftijd
    • Bereik draagtijd 84 tot 106 dagen
    • Gemiddelde draagtijd 92,3 dagen
    • Bereik speenleeftijd 28 (lage) dagen
    • Gemiddelde speenleeftijd 40 dagen
    • Bereik tijd tot onafhankelijkheid 12 (hoge) maanden
    • Gemiddelde leeftijd bij seksuele of reproductieve volwassenheid (vrouw) 2,5 jaar
    • Gemiddelde leeftijd bij seksuele of reproductieve volwassenheid (vrouwelijk)
      Geslacht: vrouw 912 dagen Een leeftijd
    • Gemiddelde leeftijd bij seksuele of reproductieve volwassenheid (mannelijk) 3 jaar
    • Gemiddelde leeftijd bij seksuele of reproductieve volwassenheid (mannelijk)
      Geslacht: man 912 dagen Een leeftijd

    Moeder bergleeuwen verzorgen en voeden hun jongen tot ze ongeveer een jaar oud zijn. De jongen worden hulpeloos geboren en worden door de moeder beschermd in een beschutte omgeving totdat ze groot genoeg zijn om rond te zwerven en jachtvaardigheden te leren en te oefenen.

    • Ouderlijke investering
    • altricial
    • vrouwelijke ouderlijke zorg
    • post-onafhankelijkheid associatie met ouders
    • verlengde leerperiode voor jongeren

    Levensduur/Levensduur

    Bergleeuwen kunnen in het wild 18 tot 20 jaar oud worden. In gevangenschap kunnen ze iets langer leven.

    • Typische levensduur
      Status: wild 18 tot 20 jaar
    • Gemiddelde levensduur
      Status: gevangenschap 20,0 jaar Max Planck Instituut voor Demografisch Onderzoek

    Gedrag

    Bergleeuwen zijn solitaire dieren, met uitzondering van 1 tot 6 dagen associaties tijdens de paring en perioden van jeugdafhankelijkheid. De bevolkingsdichtheid varieert van slechts één persoon per 85 vierkante kilometer tot wel één per 13 tot 54 vierkante kilometer, afhankelijk van de dichtheid van prooien en andere hulpbronnen in het gebied. Vrouwtjes met afhankelijke welpen leven in de grote ruimte die door het inwonende mannetje wordt gebruikt. Bergleeuwen markeren hun territorium door urine of fecaal materiaal te deponeren door bomen die zijn gemarkeerd met schaafwonden. Bergleeuwen zijn voornamelijk nachtdieren. Mannetjes worden onmiddellijk na het verlaten van hun moeder samen gevonden, maar zelden als gevestigde volwassenen. Bergleeuwen hebben in sommige gebieden zomer- en wintergebieden, waardoor een migratie tussen reeksen nodig is.

    • Sleutelgedrag
    • geweldig
    • nachtelijk
    • beweeglijk
    • migrerend
    • gevestigd
    • eenzaam
    • territoriaal

    Home Range

    Het leefgebied van vrouwtjes varieert van 26 tot 350 vierkante kilometer, met een gemiddelde van 140 vierkante kilometer. Vrouwelijke leefgebieden kunnen elkaar sterk overlappen. De leefgebieden van mannen overlappen die van andere mannetjes niet en omvatten doorgaans de leefgebieden van twee vrouwtjes. Ze variëren in grootte van 140 tot 760 vierkante kilometer, met een gemiddelde van 280 vierkante kilometer.

    Communicatie en perceptie

    Bergleeuwen vertrouwen voornamelijk op zicht, geur en gehoor. Ze gebruiken lage sissen, grommen, spinnen, gillen en schreeuwen in verschillende omstandigheden. Luide, tsjilpende fluitjes van jong dienen om de moeder te roepen. Aanraking is belangrijk in de sociale binding tussen moeder en jong. Geurmarkering is belangrijk bij het adverteren van territoriumgrenzen en reproductieve toestand.

    • Communicatie kanalen
    • visueel
    • tastbaar
    • akoestisch
    • chemisch
    • Andere communicatiemodi
    • geursporen
    • Perceptiekanalen
    • visueel
    • tastbaar
    • akoestisch
    • chemisch

    Eetgewoontes

    Bergleeuwen zijn carnivoren. Hun belangrijkste prooi in hun hele verspreidingsgebied zijn verschillende soorten hoefdieren, waaronder elanden, elanden, witstaartherten, muilezelherten en kariboes in Noord-Amerika. Ze zullen ook kleinere wezens eten zoals eekhoorns, muskusrat, stekelvarken, bever, wasbeer, gestreept stinkdier, coyote, bobcats, andere bergleeuwen, konijnen, opossums, vogels en zelfs slakken en vissen. Ze kunnen ook jagen op huisdieren, waaronder pluimvee, kalveren, schapen, geiten en varkens. Bergleeuwen hebben een kenmerkende manier van jagen op grotere prooien. De leeuw besluipt stilletjes de prooidieren, springt dan van dichtbij op hun rug en breekt de nek van het dier met een krachtige beet onder de basis van de schedel. De jaarlijkse voedselconsumptie ligt tussen de 860 en 1300 kg grote prooidieren, ongeveer 48 hoefdieren per leeuw per jaar. Bergleeuwen vangen grote prooien op, slepen deze tot 350 meter van de plaats van vangst en begraven deze onder bladeren en puin. Ze komen 's nachts terug om te eten.

    • Primair dieet
    • carnivoor
      • eet gewervelde landdieren
      • Dierlijk voedsel
      • vogels
      • zoogdieren
      • vis
      • weekdieren
      • Foerageergedrag
      • voedsel opslaat of cachet

      Predatie

      Bergleeuwen zijn toproofdieren. Ze kunnen worden aangevallen door andere bergleeuwen, wolven of beren als ze jong of ziek zijn.

      Ecosysteemrollen

      Bergleeuwen zijn belangrijk als toproofdieren in de ecosystemen waarin ze leven. Ze spelen een belangrijke rol bij het beheersen van populaties grote hoefdieren.

      Economisch belang voor mensen: positief

      Bergleeuwen hebben een aanzienlijke trofeewaarde en worden bejaagd voor de sport. Ze worden ook gevangen om in dierentuinen te worden geplaatst. Bergleeuwen zijn belangrijk voor de mens in hun rol als toproofdieren en helpen de populaties hoefdieren onder controle te houden.

      • Positieve effecten
      • lichaamsdelen zijn bron van waardevol materiaal
      • onderzoek en onderwijs
      • controleert de plaagpopulatie

      Economisch belang voor mensen: negatief

      Hoewel bergleeuwen geheimzinnig zijn en mensen over het algemeen vermijden, vallen ze soms mensen aan. Aanvallen zijn meestal op kleine volwassenen en kinderen die alleen reizen tijdens zonsopgang, zonsondergang of 's nachts. Er wordt gedacht dat bergleeuwen deze mensen aanzien voor hun hoefdieren. Bergleeuwen worden ook beschouwd als een bedreiging voor de binnenlandse veestapel. Deze bedreigingen zijn soms overdreven. Het is nuttig om meer te weten te komen over het gedrag van bergleeuwen om ontmoetingen te vermijden.

      Staat van instandhouding

      Sommige ondersoorten staan ​​vermeld in CITES-bijlage I, alle andere zijn in bijlage II. Sommige populaties worden vermeld als bedreigd onder de Endangered Species Act. Twee populaties die volgens de Endangered Species Act als bedreigd worden beschouwd, worden als uitgestorven beschouwd (Puma concolor schorgeri en Puma concolor couguar). Puma concolor coryi, Florida panters en Puma concolor costaricensis worden beschouwd als bedreigd en bestaande.

      • IUCN Rode Lijst Minste Zorg
        Meer informatie
      • IUCN Rode Lijst Minste Zorg
        Meer informatie
      • Amerikaanse federale lijst bedreigd
      • CITES Bijlage I Bijlage II

      Bijdragers

      Tanya Dewey (auteur, redacteur), Animal Diversity Web.

      Anupama Shivaraju (auteur), Universiteit van Michigan-Ann Arbor.

      Woordenlijst

      woonachtig in de Nearctische biogeografische provincie, het noordelijke deel van de Nieuwe Wereld. Dit omvat Groenland, de Canadese Arctische eilanden en alle Noord-Amerikanen tot ver in het zuiden als de hooglanden van centraal Mexico.

      leven in het zuidelijke deel van de Nieuwe Wereld. Met andere woorden, Midden- en Zuid-Amerika.

      gebruikt geluid om te communiceren

      leven in landschappen die worden gedomineerd door menselijke landbouw.

      jongelui worden in een relatief onderontwikkelde staat geboren en zijn gedurende een bepaalde periode na de geboorte/uitkomst niet in staat zichzelf te voeden of voor zichzelf te zorgen of zich zelfstandig voort te bewegen. Bij vogels, naakt en hulpeloos na het uitkomen.

      met een zodanige lichaamssymmetrie dat het dier in één vlak in twee spiegelbeeldhelften kan worden verdeeld. Dieren met bilaterale symmetrie hebben dorsale en ventrale zijden, evenals voorste en achterste uiteinden. Synapomorfie van de Bilateria.

      een dier dat voornamelijk vlees eet

      Komt voor in kustgebieden tussen 30 en 40 graden noorderbreedte, in gebieden met een mediterraan klimaat. Vegetatie wordt gedomineerd door stands van dichte, stekelige struiken met taaie (harde of wasachtige) groenblijvende bladeren. Kan worden onderhouden door periodieke brand. In Zuid-Amerika omvat het de scrub-ecotone tussen bos en paramo.

      gebruikt geuren of andere chemicaliën om te communiceren

      in woestijnen laag (minder dan 30 cm per jaar) en onvoorspelbare regenval resulteert in landschappen die worden gedomineerd door planten en dieren die zijn aangepast aan droogte. Vegetatie is meestal schaars, hoewel spectaculaire bloemen kunnen optreden na regen. Woestijnen kunnen koud of warm zijn en de dagelijkse temperatuur schommelt meestal. Ook in duingebieden is de vegetatie schaars en zijn de omstandigheden droog. Dit komt omdat zand het water niet goed vasthoudt en er dus weinig beschikbaar is voor planten. In duinen bij zeeën en oceanen wordt dit nog verergerd door de invloed van zout in de lucht en de bodem. Zout beperkt het vermogen van planten om water op te nemen via hun wortels.

      dieren die metabolisch gegenereerde warmte gebruiken om de lichaamstemperatuur te regelen, onafhankelijk van de omgevingstemperatuur. Endothermie is een synapomorfie van de Mammalia, hoewel het mogelijk is ontstaan ​​in een (nu uitgestorven) synapside-voorouder, maakt het fossielenbestand geen onderscheid tussen deze mogelijkheden. Convergent bij vogels.

      ouderlijke zorg wordt uitgevoerd door vrouwen

      vereniging van ei en spermatozoa

      bosbiomen worden gedomineerd door bomen, anders kunnen bosbiomen sterk variëren in hoeveelheid neerslag en seizoensinvloeden.

      bevruchting vindt plaats in het lichaam van de vrouw

      nakomelingen worden geproduceerd in meer dan één groep (nesten, legsels, enz.) en over meerdere seizoenen (of andere periodes die gunstig zijn voor reproductie). Iteroparous dieren moeten per definitie meerdere seizoenen (of periodieke toestandsveranderingen) overleven.

      maakt seizoensbewegingen tussen broed- en overwinteringsgebieden

      het vermogen hebben om van de ene plaats naar de andere te gaan.

      Dit terrestrische bioom omvat toppen van hoge bergen, ofwel zonder vegetatie of bedekt met lage, toendra-achtige vegetatie.

      het gebied waarin het dier van nature voorkomt, het gebied waarin het endemisch is.

      meer dan één vrouw tegelijk als partner hebben

      regenwouden, zowel gematigd als tropisch, worden gedomineerd door bomen die vaak een gesloten bladerdak vormen met weinig licht dat de grond bereikt. Epifyten en klimplanten zijn er ook in overvloed. Neerslag is meestal niet beperkend, maar kan enigszins seizoensgebonden zijn.

      Verwijzend naar iets dat leeft of zich naast een waterlichaam bevindt (meestal, maar niet altijd, een rivier of beek).

      communiceert door geuren te produceren uit speciale klier(en) en deze op een oppervlak te plaatsen of anderen ze kunnen ruiken of proeven

      struikgewasbossen ontwikkelen zich in gebieden met droge seizoenen.

      reproductie die het combineren van de genetische bijdrage van twee individuen omvat, een man en een vrouw

      plaatst een voedselproduct op een speciale plaats om later te worden gegeten. Ook wel "hamsteren" genoemd

      wonen in woonwijken aan de rand van grote steden of dorpen.

      gebruikt aanraking om te communiceren

      dat gebied van de aarde tussen 23,5 graden noorderbreedte en 60 graden noorderbreedte (tussen de Kreeftskeerkring en de poolcirkel) en tussen 23,5 graden zuiderbreedte en 60 graden zuiderbreedte (tussen de Steenbokskeerkring en de zuidpoolcirkel).

      verdedigt een gebied binnen het leefgebied, bezet door een enkel dier of een groep dieren van dezelfde soort en vastgehouden door openlijke verdediging, weergave of reclame

      het gebied van de aarde dat de evenaar omringt, van 23,5 graden noord tot 23,5 graden zuid.

      Een terrestrisch bioom. Savannes zijn graslanden met verspreide individuele bomen die geen gesloten bladerdak vormen. Uitgebreide savannes zijn te vinden in delen van subtropisch en tropisch Afrika en Zuid-Amerika, en in Australië.

      Een grasland met verspreide bomen of verspreide bosjes bomen, een soort gemeenschap tussen grasland en bos. Zie ook Tropische savanne en graslandbioom.

      Een terrestrisch bioom gevonden in gematigde breedtegraden (>23.5 ° N of S breedtegraad). Vegetatie bestaat voornamelijk uit grassen, waarvan de hoogte en soortendiversiteit grotendeels afhangen van de hoeveelheid vocht die beschikbaar is. Vuur en begrazing zijn belangrijk voor het langetermijnonderhoud van graslanden.

      gebruikt zicht om te communiceren

      voortplanting waarbij bevruchting en ontwikkeling plaatsvinden in het vrouwelijk lichaam en het zich ontwikkelende embryo voeding krijgt van het vrouwtje.

      fokken vindt het hele jaar door plaats

      Referenties

      Baker, RH 1983. Michigan zoogdieren. Michigan State University Press, Michigan, blz. 536-543.

      Currier, MJP 1983. Zoogdiersoorten. De American Society of Mammalogists, Michigan, pg 1-7 (200).

      Nowak, RM, Paradiso, JL 1983. Walker's Mammals of the World. De Johns Hopkins

      Kurta, A. 1995. Zoogdieren van het gebied van de Grote Meren. Ann Arbor, Michigan: The University of Michigan Press.


      Kruisintegratie van populaties van puma-ondersoorten - Biologie

      De poema heeft het grootste geografische bereik van alle inheemse landzoogdieren op het westelijk halfrond, verspreid over 28 landen van het zuiden van Alaska tot aan de zuidpunt van Chili.

      De poema wordt vermeld als een soort van "minste zorg" door de Rode Lijst van bedreigde diersoorten van de Internationale Unie voor het behoud van de natuur (IUCN).

      Binnen 200 jaar na Europese kolonisatie werden poema's uit de hele oostelijke helft van Noord-Amerika geëlimineerd, met uitzondering van een kleine populatie in Florida. Tegenwoordig wordt de overgebleven poema-populatie in Florida bedreigd, maar herstellende.

      De status van de poema-populaties in Midden- en Zuid-Amerika is grotendeels onbekend, maar velen worden vermoed in verval te zijn.

      In de Verenigde Staten worden poema's voornamelijk bedreigd door habitatverlies en habitatfragmentatie, maar ze worden geconfronteerd met tal van andere uitdagingen, waaronder legaal doden, verkeerssterfte en ziekte. In Latijns-Amerika wordt de soort geconfronteerd met dezelfde bedreigingen, evenals aanzienlijke illegale stroperij en vergeldingsmoorden door veeboeren rond veeconflicten, en afnemende beschikbaarheid van wilde prooien in sommige gebieden, ook gedreven door stroperij.

      Van het Teton-gebergte in Wyoming tot het Chileense en Argentijnse Patagonië, poema's worden grotendeels beschouwd als ongedierte en hyperagressieve bedreigingen voor huisdieren, vee en mensen. Helaas wordt het doden van poema's over het algemeen gebruikt als eerste redmiddel boven strategische veehouderijtechnieken.

      Legale en illegale jacht, inclusief premiejacht, vormt een aanzienlijke bedreiging voor poema's in hun hele verspreidingsgebied, en direct doden wordt alleen aangemoedigd door de oude mythologie die het idee bestendigt dat poema's solitaire, wrede roofdieren zijn.

      Poema's worden ook steeds meer bedreigd door habitatverlies en versnippering als gevolg van menselijke ontwikkeling van land. Habitatverlies en overbejaging in het hele gebied van de poema's put ook de natuurlijke prooi van de poema uit, waardoor het voortbestaan ​​van de poema-populaties verder onder druk komt te staan.


      Vrouwelijke poema's bereiken seksuele rijpheid tussen 1 - 3 jaar. Het broedseizoen is tussen december en maart. De draagtijd is ongeveer drie maanden en er worden maximaal 6 welpen geboren. Zodra de paring is voltooid, is het mannelijke en vrouwelijke deel. Puma-welpen zijn volledig blind als ze worden geboren en het duurt 2 weken voordat ze hun blauwe ogen openen. Volwassen poema's hebben één kleur, maar welpen worden geboren met vlekken op hun vacht die hen beschermen tegen hun roofdieren. Veel Puma's worden gemiddeld 12 jaar oud.

      De grootste bedreiging voor poema's is van mensen die op hun pels jagen. En ook hun aantal neemt af als gevolg van menselijke nederzettingen en ontbossing voor de landbouw. Poema's maken zich het minst zorgen over uitsterven, omdat ze zich kunnen aanpassen aan elk soort klimaat en daarom is hun populatie goed genoeg.


      Het genoom van het luipaard sequensen

      Het zijn enkele van de mooiste en meest ongrijpbare dieren op de plant. Luipaarden.

      Deze majestueuze dieren zijn de enige grote kattensoort (Genus Panthera) die tegenwoordig door zowel Afrika als Azië zwerven. Luipaarden worden als zeer kwetsbaar beschouwd, geclassificeerd door de Convention on International Trade of Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES). Vanwege hun ongrijpbare karakter en hun aanpassing aan meerdere landschappen (regenwoud, savanne, woestijnen en berghellingen) is een nauwkeurige schatting van hun wereldwijde telling niet mogelijk geweest.

      In een belangrijke wetenschappelijke stap om de evolutionaire geschiedenis plus hun staat van instandhouding te reconstrueren, werd de hele genoom-DNA-sequentie van 23 individuele luipaarden, bemonsterd uit acht geografisch gescheiden ondersoorten, geïnterpreteerd met behulp van de nieuwste technologieën van populatie-ecologie en moleculaire evolutie. Oude DNA-sequenties voor 18 archiefexemplaren samen met 5 levende luipaarden werden gecombineerd om ons begrip van de bewegingen van de luipaard, populatievermindering, divergentie en isolatie, en over de afgelopen half miljoen jaar te verfijnen.

      De nieuwe studie is vandaag gepubliceerd in Huidige biologie.

      Een internationaal team met wetenschappers van de Nova Southeastern University (NSU), de Nottingham Trent University, de University of Cambridge, de University of Leicester in het VK en de University of Potsdam in Duitsland heeft genetische analyses uitgevoerd van moderne en historische exemplaren die zijn opgeslagen in natuurhistorische musea als onderdeel van van de studie.

      "Deze studie verandert alles over genetische bijdragen aan het beheer van de instandhouding van 's werelds luipaarden, met name de zeer bedreigde Amoerpanter", zegt Stephen J. O'Brien, Ph.D., een professor en onderzoekswetenschapper aan het Halmos College of Arts and Sciences van NSU. , die een meewerkende auteur is en twee decennia geleden ook de genetische analyses van de panterrestauratie in Florida leidde.

      O'Brien, is ook de Chief Scientific Officer van het Theodosius Dobzhansky Center for Genome Bioinformatics, St. Petersburg State University, Rusland, en is lid van de National Academy of Sciences.

      Genetisch onderscheidend vermogen van negen eerder gesuggereerde ondersoorten werd opnieuw bevestigd met verhoogde precisie. Verschillende Afrikaanse populaties waren genetisch met elkaar verbonden, wat suggereert dat er een overvloedige genenstroom door Afrika bestaat, zodat alle Afrikaanse populaties samen als een enkele ondersoort moeten worden beschouwd. Daarentegen waren Aziatische luipaardpopulaties geografisch verschillend langs tien eerder erkende ondersoortengrenzen.

      Er bleek een opvallende genomische afstand tussen luipaarden die in Azië leven en luipaarden in Afrika. Aziatische luipaarden zijn genetisch meer gescheiden van Afrikaanse luipaarden dan bruine berensoorten van ijsbeersoorten, vonden de onderzoekers. De twee luipaardgroepen liepen uiteen rond dezelfde tijd dat de Neanderthalers zich van de moderne mens splitsten. De genetische verschillen tussen Afrikaanse en Aziatische luipaarden zijn sinds 500.000 tot 600.000 jaar geleden in stand gehouden. Aziatische luipaarden behouden beduidend minder algemene genetische variatie dan bij Afrikaanse luipaarden.

      "Hoewel ze allebei vlekken hebben, zijn de Afrikaanse en Aziatische luipaarden heel verschillend als ze naar hun DNA kijken, zei Johanna Paijmans, Ph.D., hoofdauteur, Research Fellow aan de Universiteit van Cambridge en Honorary Fellow aan de Universiteit van Leicester. " Gezien hun mobiliteit is het verrassend dat ze zo verschillend zijn gebleven en niet meer genetisch materiaal met elkaar delen. Onze studie toont aan dat er nog veel meer opwindende genetische ontdekkingen verborgen kunnen zijn tussen de planken van natuurhistorische musea over de hele wereld."

      De eenvoudigste verklaring voor zowel de lage Aziatische diversiteit als dit grote genetische verschil kan betrekking hebben op een oorsprong voor alle luipaarden in Afrika, met een enkele oprichtende "uit Afrika" -migratie naar Azië die 500.000 - 600.000 jaar geleden plaatsvond. Bewijzen van daaropvolgende aanvullende noordelijke migraties werden niet gedetecteerd, misschien omdat de Aziatische habitats werden beschermd door gedragsversterking, een term die wordt gebruikt om het blokkeren van immigranten over een smalle migratiecorridor te beschrijven. Een soortgelijk patroon deed zich bijvoorbeeld voor met migraties van puma's / poema's naar Noord-Amerika vanuit de Zuid-Amerikaanse landengte 1-12.000 jaar geleden.

      De uitputting van de genetische diversiteit die wordt waargenomen bij Aziatische luipaardondersoorten strekt zich tot het uiterste uit in de ernstig bedreigde Amoerpanter (Panthera pardi orientalis). Amoerluipaarden vormen een kleine relict-ondersoort die op de rand van uitsterven leeft in de Primorsky Krai-regio van het Russische Verre Oosten-RFE, langs de Noord-Chinese grens. De populatie van de Amoerpanter is gedaald tot onder de 60 individuen en vertoont nu aangeboren eigenschappen die voortkomen uit nauwe inteelt. Natuurbeschermingsorganisaties in de RFE stellen een genetisch herstel voor van herintroductie van Amoerluipaarden in de natuurreservaten Ussurijsky en Lazovsky in de RFE (vergelijkbaar met wat 15 jaar geleden succesvol was voor de Florida Panther-restauratie om de worstelende wilde populatie te vergroten). De nieuwe genomische diversiteitsgegevens van de Amoerluipaard zullen een basislijn vormen voor het monitoren van de gevolgen van de herintroductie van de Amoerluipaard.


      Beschikbare projecten

      • Ontstaan ​​van resistentie tegen geneesmiddelen in de aanwezigheid van meerdere geneesmiddelen en een immuunrespons
      • Evolutie van geneesmiddelresistentie bij schistosomiasis
      • Heeft schildpadgedrag of fylogenie invloed op Haemogregarina-infecties?
      • MHC-diversiteit en ziekterisico voor de bedreigde poema's in Florida
      • Fylogenetische en macro-ecologische benaderingen van infectieziekten
      • Geneesmiddelresistentie bij dierenpopulaties
      • Microbiële interacties bij ziekteverwekkende muggen
      • Koorts voeden: een immuunrespons opbouwen met beperkte middelen
      • Parasieten in parken: beschermen natuurgebieden dieren tegen infectieziekten?
      • Verloren parasieten: de impact van het uitsterven van gastheren op de biodiversiteit van parasieten
      • Verstedelijking, overdracht tussen soorten en evolutie van pathogenen
      • Als wormen strijden, wie wint er dan?
      • Reservoirs van Amerikaanse trypanosomiasis en leishmaniasis vinden in Panama
      • Door ruis veroorzaakte overgangen in seizoensgebonden infectieziektesystemen
      • Voorspelling van de opkomst van zoönotische ziekten
      • Overleving van pathogenen in een besmette omgeving
      • Mobiele games voor epidemische controle
      • Witte pokkenziekte van elkhornkoraal
      • Huishoudelijk transmissiemodel van tuberculose
      • Effecten van temperatuur en predatie op de immuunrespons

      Kruisintegratie van populaties van puma-ondersoorten - Biologie

      Beeldverwerking: mevrouw Farrah Welch
      Beeldverwerking: Dr. Ted Macrini
      Publicatiedatum: 11 december 2001

      Puma concolor, de poema, kwam oorspronkelijk voor in een groot deel van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika in habitats variërend van de Sonora-woestijn tot 5.800 voet hoogten in de Andes. Het is een van de meest voorkomende Amerikaanse zoogdieren. De poema is de afgelopen 500 jaar uitgeroeid uit een groot deel van zijn vroegere verspreidingsgebied, met name in de oostelijke helft van de VS en Canada. Verlies van leefgebied door toegenomen menselijke ontwikkeling en conflicten met mensen over vee hebben geleid tot een afname van de bevolking. De ondersoorten van Florida, Midden-Amerika en Oost-Noord-Amerika (Puma concolor coryi, P. c. costaricensis, en P. c. poema, respectievelijk) zijn vermeld in CITES-bijlage I en de Mexicaanse, Maya- en Missoula-ondersoorten (P. c. azteca, P. c. mayensis, en P. c. missoulensis, respectievelijk) staan ​​vermeld in Bijlage II. De VS en IUCN hebben verklaard: P. c. coryi, P. c. costaricensis, en P. c. poema als bedreigd.

      Het oudste fossielenbestand van Puma concolor dateert van ongeveer 400.000 jaar voor heden. De poema werd op grote schaal verspreid in Amerika in het late Pleistoceen. Analyses van morfologische en moleculaire gegevens verkregen van bestaande katachtigen herkennen Puma concolor zoals het nauwst verwant aan Herpailurus yagouaroundi (jaguarundi) en Acinonyx jubatus (Jachtluipaard). Fossielen van hun meest recente gemeenschappelijke voorouder moeten nog worden geïdentificeerd, maar mtDNA-gendivergentiegegevens suggereren dat deze voorouder 8,25 miljoen jaar geleden in Noord-Amerika aanwezig was.

      Puma concolor heeft een lichaam dat in algemene vorm "pantherine" is, maar de craniale proporties van een "kleine kat" (bijv. Felis en Lynx). populaties in Florida (P. c. coryi) staan ​​bekend om hun schedels met opgeblazen neus en een afgeplat frontaal gebied, waardoor ze een onderscheidend schedelprofiel hebben (d.w.z. "Romeinse neus").

      Analyses van het lichaam van de dentary (met name het gebied achter de hoektanden) van Puma concolor illustreren dat de poema, net als andere katachtigen, bestand is tegen sterke mandibulaire buiging als gevolg van bijten met de hoektanden. Poema's jagen voornamelijk op hoefdieren zoals herten, en wanneer ze de dodelijke beet toepassen op worstelende prooien, genereren ze grote bijtkrachten.

      Dit exemplaar van Puma concolor, een man, werd ter beschikking gesteld aan de High-Resolution X-ray CT Facility van de University of Texas om te worden gescand met dank aan Drs. Blaire Van Valkenburgh en Jessica Theodor, afdeling Organismische Biologie, Ecologie en Evolutie, Universiteit van Californië, Los Angeles. Financiering voor het scannen werd verstrekt door Dr. Van Valkenburgh en door een National Science Foundation Digital Libraries Initiative-beurs aan Dr. Timothy Rowe van de Universiteit van Texas in Austin. De poema is een van de vele katachtige carnivoren die zijn opgenomen in het lopende onderzoek naar ademhalingsschelpen door Drs. Van Valkenburgh en Theodor.

      Het monster werd gescand door Richard Ketcham op 24 oktober 2000 langs de coronale as voor een totaal van 419 plakjes, elk plakje 0,50 mm dik met een tussenruimte van 0,50 mm. De weergegeven dataset is verkleind voor optimale weblevering van de originele CT-gegevens met een veel hogere resolutie.

      Biknevicius, A.R. 1996. Functionele discriminatie in het kauwapparaat van juveniele en volwassen poema's (Puma concolor) en gevlekte hyena's (Crocuta crocuta). Canadian Journal of Zoology 74:1934-1942.

      Biknevicius, A.R., en C.B. Ruff. 1992. De structuur van het mandibulaire corpus en zijn relatie tot voedingsgedrag bij bestaande carnivoren. Journal of Zoology (Londen) 228:479-507.

      Currier, MJP 1983. Felis concolor. Zoogdiersoorten 220:1-7.

      Danz, HP 1999. Cougar! Swallow Press/Ohio University Press, Athene, Ohio. 310 blz.

      De La Rosa, C.L., en C.C. Nocke. 2000. Een gids voor de carnivoren van Midden-Amerika. De Universiteit van Texas Press, Austin. 244 blz.

      Ewer, R.F. 1973. De carnivoren. Cornell University Press, Ithaca, New York. 494 blz.

      Iriarte, J.A., W.L. Franklin, W.E. Johnson en K.H. Redford. 1990. Biogeografische variatie van voedingsgewoonten en lichaamsgrootte van de Amerikaanse poema. Oecologia 85:185-190.

      Morgan, G.S. en K.L. Seymour. 1997. Fossiele geschiedenis van de panter (Puma concolor) en de cheeta-achtige kat (Miracinonyx inexpectatus) in Florida. Bulletin van het Florida Museum of Natural History 40:177-219.

      Pocock, RI 1917. Op de externe karakters van de Felidae. Annals and Magazine of Natural History 19:113-136.

      Salles, L. O. 1992. Felid-fylogenetica: bestaande taxa en schedelmorfologie (Felidae, Aeluroidea). Novitaties van het Amerikaans museum 3047: 1-67.

      Van Valkenburgh, B., J. Theodor, A. Friscia en T. Rowe. 2001. Ademhalingsschelpen van carnivoren onthuld door CT-scans: een kwantitatieve vergelijking. Journal of Vertebrate Paleontology 21:110A.

      Werdelin, L. 1983. Morfologische patronen in de schedels van katten. Biologisch tijdschrift van de Linnean Society 19:375-391.

      Wilkins, L., J.M. Arias-Reveron, B.M. Stith, M.E. Roelke en R.C. Belden. 1997. De panter uit Florida Puma concolor coryi: een morfologisch onderzoek van de ondersoort met een vergelijking met andere Noord- en Zuid-Amerikaanse poema's. Bulletin van het Florida Museum of Natural History 40:221-269.

      Young, S.P., en E.A. Goldman. 1946. De poema, mysterieuze Amerikaanse kat. Dover Publications, Inc., New York. 358 blz.

      Puma concolor op The Animal Diversity Web (The University of Michigan Museum of Zoology)

      P. c. coryi op The Animal Diversity Web (The University of Michigan Museum of Zoology)


      Histondeacetylaseremmers als kankertherapieën

      Geoffrey M. Matthews, . Ricky W. Johnstone, in vooruitgang in kankeronderzoek, 2012

      7.4 Functioneel belang van Bim bij door HDACi geïnduceerde celdood

      Expressieprofileringstesten toonden aan dat menselijke leukemie en MM-cellen die met SBHA werden behandeld, Bim, Puma en Noxa geassocieerd met Bax/Bak-activering en apoptose-inductie zouden kunnen opreguleren (Cen et al., 2009). De activering van Bax/Bak werd opgeheven door shRNA-gemedieerde knockdown van BIM en overexpressie van Bcl-2, Bcl-XL, of Mcl-1. Belangrijk is dat dezelfde effecten niet werden gezien met knockdown van PUMA of NOXA, wat aangeeft dat BIM, maar niet PUMA of NOXA belangrijk waren voor de apoptotische effecten van SBHA (Chen et al., 2009). Daarnaast hebben anderen ook de onderdrukking van door HDACi gemedieerde apoptose gerapporteerd door het uitschakelen van BIM met behulp van siRNA en geconcludeerd dat Bim een ​​van de belangrijkste intrinsieke route-eiwitten is die verantwoordelijk zijn voor door HDACi gemedieerde apoptose (Schulst et al., 2008 Zhao et al., 2005). Ter ondersteuning van deze gegevens hebben we ook het belang aangetoond van Bim bij het mediëren van de apoptotische effecten van vorinostat in vivo. Bij muizen die dragen Eμ-myc lymfomen induceerde vorinostat de expressie van zowel Bim-mRNA als BimL eiwit. knock-out van Bim in deze lymfomen resulteerde in een afname van door vorinostat gemedieerde apoptose in vitro en in vivo en onderdrukking van de therapeutische effecten van vorinostat (Lindemann et al., 2007). Omgekeerd, vorinostat-geïnduceerde expressie van Bim in Eμ-myc/Bcl-2 lymfomen waren niet nodig om deze cellen te "primen" voor apoptose gemedieerd door ABT-737 (Wiegmans et al., 2011). Deze studies benadrukken de specifieke rollen die alleen BH3-eiwitten spelen in HDACi-gemedieerde apoptose als afzonderlijke middelen, vergeleken met hun effecten wanneer HDACi wordt gebruikt in combinatie met middelen zoals ABT-737.


      Caturday Special: De Cougar (Puma concolor)

      Het is een verdomd knappe kat! Dat hoofd en die kaaklijn zijn onberispelijk, kijk naar de spieren op die voorpoten. Ze hebben grote poten'8230Het is een sexy kat! Een verdomd sexy kat! (Tegoed: IanZA via Pixabay)

      The cougar, or puma, or mountain lion, or catamount, or painter, or panther, or mountain screamer, or ghost cat, or shadow cat is probably the cat (if not the animal) with the most colloquial names. I will use the term cougar, until a particular population later on that I will refer to as the Florida Panther.

      There’s a reason for this overabundance of names and that is that this beautiful cat is so widespread. It was once basically all over sub-Arctic North America, the Eastern side of the US is now no longer home to known populations of cougar. However they still stretch pretty much from the Yukon in Canada all the way down the West of the United States, through Central America, across the isthmus and all the way down to just shy of the tip of Argentina. It’s a remarkable distribution, it really is.

      There is some evidence of members of the Puma genus existing in the Old World (fossils of the extinct Puma pardoides) but otherwise they’re a New World cat.

      Map of distribution based on 2010 data. Red is known range, yellow is severly reduced or extinct range and pink is possible contemporary range. (Credit: Kokosdieb CC-BY-SA 3.0)

      As one of their nicknames suggests they seem to enjoy mountainous terrain, and enjoy chilling around crags and cliffs and the associated pastures. They are quite opportunist for a big cat species (many big cats seem to have selective prey preference) and they are known to eat everything from rabbits and rodents to deer and wild goats and sheep. They do so mostly during twilight (crepuscular) and at night (nocturnal).

      Sometimes they come into conflict with farmers by attacking livestock species.

      They’re no slouch in the size department, second largest American cat behind the Jaguar, but they’re also bulky. They have a muscular build, strong legs and a handsome, chiselled, square face. That said its territory overlaps with that of wolves, grizzly bears and, in one specific spot, alligators – so for as big, chonky and powerful as these cats are they are not always at the top of the food chain. This is probably a good explanation for their secretive nature and the ‘ghost’ and ‘shadow’ cat nicknames.

      What is incredible to note is that the cougar is a member of the Felinae subfamily, not the Pantherinae. That means, genetically, the cougar is more closely related to your housecat than it is to an actual lion.

      Given my recent focus on persecuted species, and covering topics like reintroductions, and people’s unfounded fears of large predators in their back-yards, it should be noted that this large predator, known for its opportunistic eating habits, that regularly has territories that overlap with human habitation has been responsible only 125 attacks on humans, of which 27 were fatal, in North America in the last century. Bees accounted for more deaths. If I’m not reading this paper incorrectly (Link to PDF), there were 10 more deaths from basketball (total 37) between 1973 and 1980, than there were deaths from cougar between 1868 and 2018.

      I know I’ve written most of this article without needless profanity but…Fuck me, that’s a pretty cat. (Credit: Neil McIntosh CC-BY-2.0)

      People against the reintroduction of large predators need to actually shut up.

      But we’re not done with cougars! I could never release an article under 500 words, but there’s also an interesting conservation tale and you know I love those.

      You see I said the cougar had all but been eliminated from the East side of North America but that ‘all but…’ is important. There is still a population in Florida. Known locally as the Florida Panther, it was once designated a unique subspecies (Puma concolor coryi) but the IUCN’s Cat Specialist Group and their Cat Classification Taskforce (I WANT THIS JOB!) revised the Puma genus in 2017. It was decided that all North-American cougar were the subspecies Puma concolor couguar, whilst the South American population would be Puma concolor concolor. Either way, the Florida Panther is the last remaining population of cougar further east than Minnesota (There are some fragmented populations up in the Mid-North US states like Montana, the Dakotas and Minnesota etc.)

      An amazing portrait from the Florida Everglades National Park. My word I just want to squish that cat! (Shoutout to Dr. Uri Burstyn!) (Credit: National Park Service Photo by Rodney Cammauf, Public Domain)

      The problem with the Florida Panther is it is endangered. Historic hunting and increased human exploitation of its habitat dramatically affected their numbers. Today the most common harms to the Florida Panther are collisions with vehicles and intraspecific competition – fighting each other, likely caused by restricted habitat causing closer contact with one another. Either way back in the 70s it was estimated there were only around 20 individuals remaining in the wild.

      Enter the ecologists! The more I write about projects like this the more I think they are real life superheroes.

      Well they got their numbers up! But inbreeding depression took its toll. A lack of genetic diversity was harming the fitness of the Florida Panther and making it less adaptable, less fit – even giving rise to defects like kinks in the tail. Seen at a rate of about 25% in the standard cougar population the Florida Panther had a nearly 90% incidence of tail-kink!

      As a result, in 1995, 8 Texan cougars were introduced to the Florida population to help boost its genetic diversity.

      Whilst no significant effect has been demonstrated on males (mainly due to their shorter lifespans due to intraspecific competition (for mating) and dispersal into different, potentially dangerous habitats (for mating) so – male cougars are literally dying for a fuck!) the effect on females was pretty astounding. There was no noticeable difference on litter sizes, but the hybrid female kittens were three times more likely to reach adulthood, and survived longer than non-hybrids. The 2006 paper is available here.

      I’m not 100% sure, but I suspect this Florida Panther might be flehmening – exhibiting the flehmen response. I spoke about it in my article about the domestic cat. Cats have a special organ, the vomeronasal (or Jacobson’s) organ. It is an olfactory organ, related to the sense of smell, but separate to the standard olfactory bulbs. This specific response is intended to draw the aromatic chemicals (in the cases of cats these are usually pheromones, or scents used to identify individuals, other cats etc.) into the Jacobson’s organ for sensory processing. Or it might just be a sneeze! But the curled-back ears, squinting eyes and half-open mouth are pretty indicative of a flehmen. (Credit: Everglades National Park, Public Domain)

      It was considered very controversial at the time due to the Florida Panther being considered a separate subspecies but the revision based upon mitochondrial DNA by the Cat Taskforce (LET ME BE A MEMBER!) means effectively it was a same subspecies hybridisation scheme.

      It was a daring project and one that means from numbering only twenty individuals who formed a genetically compromised community they now numbers in their hundreds and not only are they more genetically diverse but the scheme has been tested, it would be possible to transplant cougar from elsewhere to keep bolstering their genetic strength.

      My article on the vulture discusses the California Condor Recovery Program and in that I discuss a sensible thing that group did when they took all the condors into captivity in order to better breed them – they separated them. What this did was created two separate populations that could breed, and then be swapped around to ensure genetic diversity and lack of inbreeding. It’s kind of a similar thing with Florida Panther and this sort of hybridisation could be used to save other genetically compromised animals that seem to suffer from the effects, like the cheetah.

      SCHLEEPY KITTEN TAX! A baby cougar with it’s mother who looks like she’s had quite enough! (Credit: Tambako The Jaguar CC-BY-ND 2.0)

      It’s an incredible story and it is so wonderful to think that there is still a population of these cats out there in Florida because they introduced a few feisty Texan ladies some strong, Southern belles that helped their population improve.

      Since I missed a Caturday Special last week I owe back Kitten-Taxes! So I wanted to show this shot of a Florida Panther mother carrying her kitten. One, because it’s adorable as all hell. Two, because you can clearly see how much darker kittens are, and also make out the remarkable spotted pattern that they lose as they age. So cute (Credit: U.S. Fish and Wildlife Service Southeast Region, CC-BY-2.0)

      You can never have too much cat! Want to cat more cat? We’ve got lots of cat!

      Top Ten Cats: Introduction – The basics of cat biology, evolution and natural history.
      Top Ten Cats #10 – The Pallas’ cat – a small, very fluffy pika-hunter from Asia.
      Top Ten Cats #9 – Jaguarundi – A unique and little known Puma relative.
      Top Ten Cats #8 – Clouded Leopard – A stealthy and stunning Asian cat.
      Top Ten Cats #7 – Jaguar – Beauty in spades, loves swimming, cracks skulls with teeth…
      Top Ten Cats #6 – Lion – Emblematic, beautiful and social, an amazing cat.
      Top Ten Cats #5 – Black-footed cat – one of the smallest, yet most deadly wild cats.
      Top Ten Cats #4 – Smilodon – Going prehistoric with the sabre-toothed cats.
      Top Ten Cats #3 – Tiger – One of the most gorgeous animals to have ever existed.
      Top Ten Cats #2 – Cheetah – The placid lovechild of a sportscar and a murderer.
      Top Ten Cats #1 – Domestic cats – Saviour of our foodstores and loving companions.

      Caturday Special: The Origin Story – Proailurus and Pseudaelurus – The progenitor species of all modern cats examined.
      Caturday Special: The Snow Leopard – The ‘Ghost of the Mountains’ gets an examination, a beautiful cat with some remarkable characteristics.
      Caturday Special: The Scottish Wildcat – Once an emblem of so many Scottish clans, now this poor, cute, and feisty wildcat is struggling to survive due to historic persecution and current ongoing interbreeding with domestic cats.
      Caturday Special: The Serval – Find out about this elegant and beautiful medium-sized African wildcat and how it has become part of our domesticated cat lineage!
      Caturday Special: The Kodkod – The smallest cat in the Americas and endemic to only a small part of Chile and Argentina, find out about this amazing little boopster.
      Caturday Special: The Feliformia and the Spotted Hyena – Did you know that hyenas are actually more closely related to cats than to dogs? They are members of sub-order of carnivores called ‘Feliformiae‘ or the cat-like carnivores. Learn more about them, the hyena and the hyena’s remarkable genitals here.


      Cross-integration of puma subspecies populations - Biology

      Image processing: Dr. Jessie Maisano
      Image processing: Dr. Rachel Racicot
      Publication Date: 01 Apr 2002

      Puma concolor, the puma, originally ranged throughout much of North, Central, and South America in habitats ranging from the Sonoran desert to 5,800 foot elevations in the Andes. It is among the most widely ranging American mammals. The puma has been extirpated from much of its former range over the last 500 years, notably in the eastern half of the U.S. and Canada. Loss of habitat by increased human development and conflicts with humans over livestock have led to the population decline. The Florida, Central American, and eastern North American subspecies (Puma concolor coryi, P. c. costaricensis, en P. c. couguar, respectively) are listed on CITES Appendix I and the Mexican, Mayan, and Missoula subspecies (P. c. azteca, P. c. mayensis, en P. c. missoulensis, respectively) are listed on Appendix II. The U.S. and IUCN have declared P. c. coryi, P. c. costaricensis, en P. c. couguar as endangered.

      The oldest fossil record of Puma concolor dates to about 400,000 years before present. The puma was widely distributed in the Americas in the late Pleistocene. Analyses of morphological and molecular data obtained from extant felids recognize Puma concolor as most closely related to Herpailurus yagouaroundi (jaguarundi) and Acinonyx jubatus (cheetah). Fossils of their most recent common ancestor have yet to be identified, but mtDNA gene divergence data suggest that this ancestor was present in North America 8.25 million years ago.

      Puma concolor has a body that is "pantherine" in general form, but the cranial proportions of a "small cat" (e.g., Felis en Lynx). Florida populations (P. c. coryi) are noted for their skulls having inflated nasals and a flattened frontal region, giving them a distinctive cranial profile (i.e., "Roman-nosed").

      Analyses of the body of the dentary (specifically the region behind the canines) of Puma concolor illustrate that the puma, like other felids, is able to withstand strong mandibular bending resulting from biting with the canines. Pumas primarily prey upon ungulates such as deer, and when applying the killing bite on struggling prey, generate great bite forces.

      This specimen of Puma concolor, a female, was made available to The University of Texas High-Resolution X-ray CT Facility for scanning courtesy of Drs. Blaire Van Valkenburgh and Jessica Theodor, Department of Organismic Biology, Ecology, and Evolution, University of California, Los Angeles. Funding for scanning was provided by Dr. Van Valkenburgh and by a National Science Foundation Digital Libraries Initiative grant to Dr. Timothy Rowe of The University of Texas at Austin. The puma is one of several felid carnivorans included in ongoing research of respiratory turbinates by Drs. Van Valkenburgh and Theodor.

      The specimen was scanned by Richard Ketcham on 25 October 2000 along the coronal axis for a total of 390 slices, each slice 0.50 mm thick with an interslice spacing of 0.50 mm. The dataset displayed was reduced for optimal Web delivery from the original, much higher resolution CT data.

      Biknevicius, A. R. 1996. Functional discrimination in the masticatory apparatus of juvenile and adult cougars (Puma concolor) and spotted hyenas (Crocuta crocuta). Canadian Journal of Zoology 74:1934-1942.

      Biknevicius, A. R., and C. B. Ruff. 1992. The structure of the mandibular corpus and its relationship to feeding behaviours in extant carnivorans. Journal of Zoology (London) 228:479-507.

      Currier, M. J. P. 1983. Felis concolor. Mammalian Species 220:1-7.

      Danz, H. P. 1999. Cougar! Swallow Press/Ohio University Press, Athens, Ohio. 310 pp.

      De La Rosa, C. L., and C. C. Nocke. 2000. A guide to the carnivores of Central America. The University of Texas Press, Austin. 244 pp.

      Ewer, R. F. 1973. The carnivores. Cornell University Press, Ithaca, New York. 494 pp.

      Iriarte, J. A., W. L. Franklin, W. E. Johnson, and K. H. Redford. 1990. Biogeographic variation of food habits and body size of the American puma. Oecologia 85:185-190.

      Morgan, G. S., and K. L. Seymour. 1997. Fossil history of the panther (Puma concolor) and the cheetah-like cat (Miracinonyx inexpectatus) in Florida. Bulletin of the Florida Museum of Natural History 40:177-219.

      Pocock, R. I. 1917. On the external characters of the Felidae. Annals and Magazine of Natural History 19:113-136.

      Salles, L. O. 1992. Felid phylogenetics: extant taxa and skull morphology (Felidae, Aeluroidea). American Museum Novitates 3047:1-67.

      Van Valkenburgh, B., J. Theodor, A. Friscia, and T. Rowe. 2001. Respiratory turbinates of carnivorans revealed by CT scans: a quantitative comparison. Journal of Vertebrate Paleontology 21:110A.

      Werdelin, L. 1983. Morphological patterns in the skulls of cats. Biological Journal of the Linnean Society 19:375-391.

      Wilkins, L., J. M. Arias-Reveron, B. M. Stith, M. E. Roelke, and R. C. Belden. 1997. The Florida panther Puma concolor coryi: a morphological investigation of the subspecies with a comparison to other North and South American cougars. Bulletin of the Florida Museum of Natural History 40:221-269.

      Young, S. P., and E. A. Goldman. 1946. The puma, mysterious American cat. Dover Publications, Inc., New York. 358 pp.

      Puma concolor on The Animal Diversity Web (The University of Michigan Museum of Zoology)

      P. c. coryi on The Animal Diversity Web (The University of Michigan Museum of Zoology)


      Bekijk de video: 4 vwo. Ecologie. 3. Populaties (Januari- 2022).