Algemeen

The Dingo - Wanted Poster


portret

naam: Dingo
Andere namen: Wilde hond
Latijnse naam: Canis lupus dingo
klasse: Zoogdieren
afmeting: tot 120cm (lengte kop / romp)
gewicht: 10 - 20kg
leeftijd: 8 - 10 jaar
verschijning: korte, goudbruine jas
seksueel dimorfisme: Ja
Nutrition-type: Carnivoor
eten: kleine zoogdieren, buideldieren, insecten, knaagdieren
verspreiding: Australië, Thailand
oorspronkelijke oorsprong: Australië
Slaap-waakritme: nachtelijk
leefgebied: Semidesert, Desert, tropische regenwouden
natuurlijke vijanden: Jakhals, slangen
geslachtsrijp: over het tweede of derde levensjaar
paartijd: het hele jaar door
dracht: 60 - 70 dagen
worpgrootte: 1 - 10 welpen
sociaal gedrag: Eenling / roedeldier
Van uitsterven: nee
Verdere profielen van dieren zijn te vinden in de Encyclopaedia.

Interessant over de dingo

  • De Dingo behoort tot de familie van wolf en jakhals-achtige en is nu een wilde, voorheen gedomesticeerde hond in verschillende regio's en landschappen van Australië.
  • Hij leeft in door mannen gedomineerde roedels in een aangewezen jachtreservaat en wordt gevonden in woestijnen en bergbossen evenals in tropische gebieden.
  • Zijn exacte oorsprong is tot vandaag niet duidelijk onderzocht, omdat er tot zijn afkomst verschillende theorieën bestaan. Er wordt aangenomen dat hij met zeilers uit Azië naar Australië kwam, en het is niet duidelijk of deze honden op dat moment mensen dienden als huisdieren of vleesleveranciers.
  • Archeologische vondsten bewijzen echter dat de Dingo enkele duizenden jaren geleden in nauwe relatie met de Aboriginals leefde.
  • In principe worden alle in Australië gevestigde wilde honden dingoes genoemd. Hybriden met huishonden hebben echter veel hybriden gecreëerd die de rasechte dingo steeds meer vervangen.
  • De veronderstelling, hij komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, komt in de buurt, omdat de Dingo erg lijkt op de binnenlandse honden daar. Met een lichaamslengte van ongeveer 120 centimeter en een schouderhoogte van zestig centimeter brengt hij met zijn slanke gestalte maximaal twintig kilogram op de weegschaal, de mannelijke dieren zijn aanzienlijk zwaarder en groter dan de vrouwtjes. De dingo's verspreid in de centrale gebieden en in het zuiden van het land zijn iets kleiner en gevoeliger dan die in Noord-Australië.
  • De korte en dichte vacht van de dingo verschijnt in de typische roodachtig tot zandbeige kleur met witte aftekeningen op de borst, ledematen en staart en bossig op de staart. Zelden zijn dingo's met bruine, zwarte of witte vacht.
  • Dingo's hebben een brede en langwerpige schedel met rechtopstaande, driehoekige oren en een taps toelopende en lange snuit.
  • Afhankelijk van de klimatologische omstandigheden van hun habitat zijn dingo's dag of nacht actief.
  • De dingo voedt zich als een carnivoor van verschillende dieren. Het prooispectrum varieert van grotere insecten tot vee, waarbij bij grote diersoorten meestal alleen de jonge dieren kunnen worden geplunderd. Omdat hij vaak kuddes vee aanvalt, wordt de dingo door Australische boeren geclassificeerd als een plaag.
  • Zijn slachtoffers worden gedood door de dingo met een opzettelijke beet in de nek.
  • Binnen de roedel mag meestal alleen het alfamannetje paren met de vrouwtjes. Na een draagtijd van ongeveer twee maanden bevalt het vrouwtje van verschillende puppy's. Een nest kan bestaan ​​uit maximaal tien welpen.
  • Deze worden maximaal zes maanden door de moeder verzorgd voordat ze leren zelfstandig te jagen en hun roedel na een jaar verlaten.
  • In het wild zijn dingo's gemiddeld tien jaar oud.
  • Met consistente socialisatie kan een dingo extreem aanhankelijk en filantropisch worden. Voor de houding als huisdier in de ware zin is hij echter niet geschikt omdat hij zou scheuren vanwege zijn onafhankelijkheid als gevolg van steeds opnieuw. Het standpunt is verboden in Europa, maar komt in veel regio's veel voor in Australië.


Video: That Awkward Moment When. Far Cry 3 - Wanted Poster #3 - PC (Oktober 2021).