Anders

De Aziatische olifant - Gezocht poster


portret

naamFoto's: Aziatische olifant
Andere namen: /
Latijnse naam: Elephas maximus
klasse: Zoogdieren
afmeting: 2 - 3,5m
gewicht: 2,7 - 4 ton
leeftijd: 50 - 80 jaar
verschijning: grijze huid, kleine oren
seksueel dimorfisme: Ja
Nutrition-type: Herbivore (herbivor)
eten: Bladeren, boomschors, grassen, wortels
verspreiding: Zuidoost-Azië, Indisch subcontinent
oorspronkelijke oorsprong: Azië
Slaap-waakritme: schemering en nachtelijk
leefgebied: Tropisch regenwoud, graslandschap
natuurlijke vijanden: volwassen olifanten zonder natuurlijke vijanden
geslachtsrijp: rond de leeftijd van tien
paartijd: het hele jaar door
dracht: 21 maanden
worpgrootte: 1 welp
sociaal gedrag: Kuddedier
Van uitsterven: ernstig bedreigd
Verdere profielen van dieren zijn te vinden in de Encyclopaedia.

Interessante feiten over de Aziatische olifant

  • De Aziatische olifant of Elephas maximus beschrijft een olifantensoort die vier ondersoorten omvat.
  • Hij wordt vaak een Indische olifant genoemd, maar deze naam beschrijft alleen een ondersoort. Naast de Indische olifant zijn de Sumatraanse olifant, de Sri Lanka-olifant en de Borneo-dwergolifant olifanten van deze soort.
  • Afhankelijk van de ondersoort, is de Aziatische olifant inheems in India, China, Sri Lanka, Nepal, Bhutan en Bangladesh evenals Thailand, Myanmar, Vietnam, Cambodja, Laos, Maleisië en Indonesië. Hij is al uitgestorven in veel Aziatische landen.
  • Het bewoont tropische regenwouden en open graslanden. Omdat hij steeds meer door mensen wordt ontheemd, wordt hij tegenwoordig bijna alleen in dichte bossen gevonden.
  • De Aziatische olifant is goed te onderscheiden van zijn Afrikaanse familielid door de kleine oren. Hij is ook iets kleiner dan de Afrikaanse olifant met een schouderhoogte van drie meter.
  • Koeien wegen ongeveer 2,7 ton, stieren kunnen soms vier ton op de weegschaal brengen.
  • In tegenstelling tot de Afrikaanse olifant hebben alleen de stieren slagtanden in de Aziatische olifant.
  • De Aziatische olifant is schemerig en nachtelijk en moet ongeveer 150 kilo voedsel eten tijdens zijn nachtelijke invallen.
  • Het voedt zich met boomschors, twijgen, bladeren en grassen.
  • De koeien en hun kittens vormen koppels onder leiding van de leidende koe, de oudste vrouw, en bestaan ​​uit maximaal dertig individuen.
  • De politie sluit zich alleen aan bij de kuddes om te paren met vrouwtjes. Concurrerende stieren gedragen zich meestal vredig.
  • Na een draagtijd van ongeveer 21 maanden baart de koe een kalf, dat tot het tweede levensjaar wordt gevoerd, hoewel het al op zes maanden vast voedsel begint te nemen.
  • De levensverwachting van wilde Aziatische olifanten is ongeveer zestig tot zeventig jaar. In gevangenschap kunnen ze zelfs meer dan tachtig jaar oud zijn.
  • Omdat veel Aziatische olifanten in hun thuisland in menselijke zorg leven, was er een mengeling van de individuele ondersoorten.


Video: Masseuse gaat voor happy ending! Mensenkennis (Oktober 2021).