Informatie

De miereneter - Gezocht poster


portret

naam: Miereneter
Latijnse naam: Vermilingua
klasse: Zoogdieren
afmeting: 80 - 120 cm
gewicht: 30 - 50kg
leeftijd: 10 - 20 jaar
verschijning: zwart, wit en bruin
seksueel dimorfisme: Nee
Nutrition-type: Insectivore (insecteneter)
eten: Mieren, termieten
verspreiding: Midden-Amerika, Zuid-Amerika
oorspronkelijke oorsprong: Zuid-Amerika
Slaap-waakritme: dag
leefgebied: Wetlands, savanne, wetlands, bos
natuurlijke vijanden: Jaguar, poema
geslachtsrijp: ongeveer vier jaar oud
paartijd: September - oktober
draagtijd: 120 - 190 dagen
worpgrootte: 1 welp
sociaal gedrag: Eenlingen
Van uitsterven: Nee
Verdere profielen van dieren zijn te vinden in de Encyclopaedia.

Interessante feiten over de miereneter

  • De miereneter kan gelijktijdig worden verbonden met de Nebengelenktieren en de Zahnarmmen aan twee verschillende groepen. Als zijlopers hebben miereneters extra gewrichtsprocessen op de thoracale en lumbale wervelkolom en zijn daarom nauw verwant aan de luiaarden.
  • Miereneters zijn inheems in Midden- en Zuid-Amerika, waar ze worden gevonden in bossen, savannes, landbouwgebieden en wetlands, afhankelijk van de soort. Ze blijven het liefst in de buurt van water.
  • Binnen de miereneterfamilie zijn er vier verschillende soorten, die een kenmerkende lichaamsbouw, sterke klauwen en een dichte en lange pelsjurk delen.
  • Met een lichaamslengte van maximaal 120 centimeter, een lichaamsgewicht van maximaal vijftig kilogram en een staartlengte van ongeveer zeventig centimeter, is de Grote Miereneter het grootste lid van dit geslacht. De dwergmierenbeer is echter maar één voet. Bovendien omvat de familie nog steeds de noordelijke en zuidelijke Tamandu.
  • Opvallend in de Grote Miereneter zijn de opvallende zwarte aftekeningen van de overwegend grijsachtig bruine en witte vacht, de uitgesproken, tot veertig centimeter lange en smalle snuit en de relatief kleine kop.
  • Vrouwelijke miereneters zijn meestal iets groter en zwaarder dan hun mannelijke tegenhangers.
  • Miereneters voeden zich, zoals hun naam al doet vermoeden, voornamelijk met mieren en termieten, wiens nesten ze opsporen met hun extreem geurgevoelige snuit. Haar prooi neemt haar op met de lange tong.
  • Het zijn eenlingen die erg territoriaal zijn en op jacht gaan naar voedsel in hun gebied terwijl ze lange afstanden afleggen. Ze zijn overdag en trekken zich 's nachts terug naar hun schuilplaatsen in struiken of boomholten.
  • De gigantische miereneter leeft uitsluitend als bodembewoner, de kleinere soorten zijn goede klimmers en staan ​​voornamelijk op bomen.
  • De gebouwen van de mierenkolonie vernietigen ze nooit volledig, zodat ze na de aanval kunnen herstellen. Voor het graven in de nesten gebruiken miereneters hun uitgesproken klauwen, die aan de voor- en achterpoten zitten aan het einde van de vijf tenen.
  • De scherpe klauwen dienen ook de miereneters als een verdediging tegen roofdieren, die poema's of jaguars en roofvogels kunnen zijn, afhankelijk van de soort. De grootste bedreiging voor deze dieren komt echter van de mensen die op hun vacht jagen.
  • Wanneer bedreigd, heffen miereneters hun achterpoten op en verdedigen zich met hun vlijmscherpe klauwen.
  • In gebieden waar mensen wonen, stoten miereneters hun foerageren 's nachts uit en rusten overdag op hun schuilplaatsen. Vanwege de nachtactiviteit worden veel dieren echter het slachtoffer van wegverkeer.
  • Alleen in het paarseizoen ontmoeten mannen en vrouwen elkaar. Na een draagtijd van ongeveer 200 dagen bevalt het vrouwtje van een jong dat het eerste halfjaar op de rug van de moeder leeft. Het blijft bijna twee jaar onder hun hoede en wordt seksueel volwassen op de leeftijd van ongeveer vier jaar.

Video: How to Draw a Water Drop Step by Step - Fine Art-Tips (November 2020).