Anders

De kalkoen - Gezocht poster


portret

naam: Kalkoen Kip
Andere namen: Turkije, wilde kalkoen
Latijnse naam: Meleagris gallopavo
klasse: Vogels
afmeting: 75 - 125 cm
gewicht: 4 - 12 kg
leeftijd: 8 - 15 jaar
verschijning: zwart of donkerbruin verenkleed, rode hals en flap
seksueel dimorfisme: Ja
Nutrition-type: Omnivore (omnivor)
eten: Bladeren, zaden, wortels, knollen, fruit, insecten, noten en reptielen en amfibieën
verspreiding: VS, Mexico, Australië, Midden-Europa
oorspronkelijke oorsprong: VS en Mexico
Slaap-waakritme: dag
leefgebied: Loof- en gemengde bossen dicht bij velden en weiden
natuurlijke vijanden: Uil, vos, lynx, opossum, poema, slangen, wasbeer, wolf
geslachtsrijp: met het tweede levensjaar
paartijd: Januari - april
broedseizoen: 28 dagen
worpgrootte: 6 - 14 eieren
sociaal gedrag: Eenlingen
Van uitsterven: Nee
Verdere profielen van dieren zijn te vinden in de Encyclopaedia.

Interessante feiten over de kalkoen

  • De kalkoen of Meleagris gallopavo beschrijft een vogelsoort in de fazantensoort die inheems is in Noord-Amerika.
  • Met uitzondering van Alaska, wordt het gedistribueerd in alle staten van de VS en in veel delen van Mexico. Na verschillende pogingen om zich in de 20e eeuw in Europa te vestigen, die op de lange termijn nauwelijks succesvol zijn, wordt Turkije vandaag slechts sporadisch gevonden in Tsjechië.
  • Omdat het lang geleden werd gedomesticeerd door de inheemse volkeren van Noord-Amerika, vooral de Azteken, wordt het beschouwd als het wilde archetype van de binnenlandse kalkoen van vandaag, beter bekend als kalkoen.
  • De kalkoen is ongeveer een meter lang en weegt maximaal tien kilogram, waarbij de kippen iets kleiner en aanzienlijk lichter zijn dan de hanen.
  • Het verenkleed lijkt monochroom zwart of donkergrijs en glinstert vooral op de vleugels en op de nek in het licht van groenachtig, blauwachtig en violet.
  • De nek is opmerkelijk lang, het hoofd erg klein in verhouding tot het lichaam. Het hoofd en de bovenste nek zijn ongeademd zodat de lichtgrijze tot blauwachtige huid zichtbaar is.
  • De kranen hebben felrode flappen op de keel en geile uitgroei op het voorhoofd.
  • De poten van de kalkoen, die erg sterk zijn, vertonen bij beide geslachten een roodachtige kleur.
  • De kalkoen is een alleseter die zich voedt met zaden, wortels, knollen, bladeren, fruit en noten, evenals kleine reptielen en amfibieën, afhankelijk van het seizoen. Kalkoenen vinden hun voedsel uitsluitend op de grond.
  • Kalkoenen zijn zeer sociale vogels die in grotere groepen leven, samen foerageren en slaapplaatsen hoog in de bomen delen.
  • Omdat ze ongevoelig zijn voor vorst, zijn ze zeer loyaal en blijven ze zelfs in de winter in hun broedgebied.
  • Zowel de volwassen kalkoenen als hun eieren en juvenielen worden gevangen door veel verschillende roofdieren. De belangrijkste roofdieren zijn poema's, lynxen, opossums, vossen en wasberen.
  • Het paarseizoen begint in januari, in koudere regio's in maart.
  • Een haan graast verschillende kippen, die zich dan in hun grondnesten bevinden, die worden gemaakt als holten in dichte vegetatie, tussen acht en vijftien eieren. Vanwege de locatie van de nesten vallen veel eieren en kuikens ten prooi aan kleine roofdieren, knaagdieren en vogels.
  • De kuikens worden na het uitkomen twee weken geknuffeld, maar eten vanaf het begin hun eigen voedsel en volgen hun moeder tijdens haar invallen gedurende de dag.
  • De levensverwachting van de kalkoen is ongeveer tien jaar, hoewel de meeste vogels deze leeftijd niet bereiken vanwege de vele roofdieren.

Video: The American Revolution - OverSimplified Part 1 (November 2020).