Informatie

De kangoeroe - Gezocht poster


portret

naam: Kangoeroe
Latijnse naam: Macropodidae
klasse: Zoogdieren
afmeting: 1,0 - 1,6 m
gewicht: 15 - 60kg
leeftijd: 7 - 15 jaar
verschijning: grijs, roodachtig
seksueel dimorfisme: Ja
Nutrition-type: Herbivore (herbivor)
eten: Bladeren en gras
verspreiding: Australië
oorspronkelijke oorsprong: Australië
Slaap-waakritme: schemering en nachtelijk
leefgebied: open bossen, steppen, semi-woestijnen
natuurlijke vijanden: Dingos, roofvogels
geslachtsrijp: met 2 - 3 jaar
paartijd: het hele jaar door
dracht: 20 - 40 dagen
worpgrootte: 1 welp
sociaal gedrag: Eenlingen
Van uitsterven: Nee
Verdere profielen van dieren zijn te vinden in de Encyclopaedia.

Interessante feiten over de kangoeroe

  • Kangoeroes zijn de meest bekende vertegenwoordigers van buideldieren naast koala's.
  • Bij de geboorte meet de kangoeroe-baby niet meer dan 3 cm. Zonder de hulp van de moeder kruipt het naar voren in de zak en zuigt het op een van de vier spenen. Kangoeroes kunnen tot 10 maanden in het zakje van hun moeder blijven. Dan worden ze te groot en verlaten de zak permanent, maar zuigen nog een bepaalde overgangsperiode op de spenen van de moeder.
  • Er zijn ongeveer 60 verschillende kangoeroesoorten in Australië.
  • In het gevecht met collega-kangoeroes steunen ze zichzelf op hun staart en missen ze hun tegenovergestelde een krachtige trap met de achterpoten.
  • Een volwassen kangoeroe heeft geen natuurlijke vijanden behalve mensen. Jonge, zieke of gewonde kangoeroes worden af ​​en toe gedood door dingo's.
  • De rode reuzenkangoeroe (foto rechts) kan bijna 10 meter springen. De topsnelheid is 70 km / u.
  • Kangoeroes, zoals koeien, produceren methaan tijdens de spijsvertering. Verantwoordelijke bacteriën bevinden zich in het maagdarmkanaal van de kangoeroe, die deelnemen aan de afbraak van het plantmateriaal.
  • De kangoeroe baart slechts één jong per nest. Tegelijkertijd zou er geen ruimte in de tas zijn voor twee kangoeroe-baby's tegelijkertijd.
  • De behoefte aan water kan een kangoeroe bijna volledig dekken door zijn voedsel. Kangoeroes hoeven maar zelden water te drinken. Ze zijn dus optimaal aangepast aan de droge omstandigheden in Australië.
  • Afhankelijk van de soort leven kangoeroes solitair, in kleine groepen of in grote groepen.

Video: GARLON GREEN SLAMS IN HIS OWN BASKET! Braunschweig - Tübingen Germany Pro League (November 2020).